Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Реклама на Русия: свободни момичета, евтини коли и изоставени домашни любимци

Видеоклип призовава заселници в Русия, където днес е „не живот, а приказка”

Стопкадър от видеото - Реклама на Русия: свободни момичета, евтини коли и изоставени домашни любимци

Стопкадър от видеото

Видеоклип, в който се рекламира „прекрасния живот в Русия“, предназначен за рускоезични от цял свят, се разпространява вирусно в интернет, съобщава „Медиалийкс“. Клипът е създаден след обявяването на мобилизацията и масовото бягство на близо 1 млн. млади руски мъже извън страната.

Видеото започва с думите: „Най-доброто място за живот през 2022 г. е Русия“. След това са изброени предимствата, които са я превърнали в „рай“ – хиляди свободни момичета, които „само чакат да ги поканиш на среща“, „без блъсканици в метрото и задръствания по пътищата“, „евтини коли“. Зад кадър глас обяснява, че „На Верхний Ларс има отстъпки“. (Верхний ларс е граничният пункт между Русия и Грузия, където хиляди емигриращи изоставиха личните си автомобили – бел. ред.)

„Искаш работа – сега е време да заемеш високоплатената длъжност на някой, който е избягал в Казахстан или Монголия“, се казва по-нататък в клипа.

Препоръчва се да се купи собствен апартамент, защото цените са паднали след масовата емиграция, или да се вземе домашен любимец, изоставен от заминаващите.

„Не живот, а приказка. Избери Русия!“, казва дикторът на фона на слънчогледови полета, обичайно свързвани с Украйна.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90