Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ректорът на НАТФИЗ за Сидеров и Ко: Груби, безпардонни, нагли

Студентите бяха стреснати и много уплашени, разказа проф. Любомир Халачев

„Най-вече, те нямат право да влизат в автономно учебно заведение без разрешение, без значение дали са депутати, министри“, коментира проф. Любомир Халачев пред „Площад Славейков“. - Ректорът на НАТФИЗ за Сидеров и Ко: Груби, безпардонни, нагли

„Най-вече, те нямат право да влизат в автономно учебно заведение без разрешение, без значение дали са депутати, министри“, коментира проф. Любомир Халачев пред „Площад Славейков“.

20-минутният театър на абсурда на Волен Сидеров и хората му в НАТФИЗ в петък вечерта е оставил студентите в Академията стресирани и много уплашени, разказа ректорът проф. Любомир Халачев пред „Площад Славейков“. Разказите на младежите след инцидента са били силно емоционални, обидени от грубите, безпардонни и нагли неканени гости.

„Сидеров е нахлул с група здрави мъже в нашата академия около 20, 15 ч. – разказа Халачев. – Направил е отвратително впечатление, изплашил е студентите, нагрубявали са ги. Те бяха ужасно стресирани и възмутени от това, че в нашата държава е възможно в автономно учебно заведение някой да нахлуе по такъв безцеремонен и безпардонен начин.“

По думите на професора разказите на студентите, заради преживения стрес, са били силно емоционални – тепърва предстои при даването на показания пред полицията да се установява кой точно от свитата на Сидеров е обиждал и по какъв начин:

„Обиждали са ги, ругали са ги. Не знам кой точно. Студентите бяха толкова стреснати и изплашени. Срещу тях са били 5-6 души с няколко здрави мъже, които са ги придружавали, предполагам охрана. Кой какво точно е говорил… Полицията ще се занимава.

Когато аз отидох в 9 без 20, бяха толкова уплашени, че разказваха много емоционално. Кой точно ги е обиждал, кой е говорил грубите думи – те са го написали вече в показанията пред полицията. Всичките са говорили явно, не е бил само един човек. Били са груби, били са безпардонни, били са нагли“.

На случилото се не е имало свидетел преподавател, но е присъствал един асистент.

„Те най вече нямат право да влизат в автономно учебно заведение без разрешение – без значение дали са депутати, министри, каквито и да са“, завърши ректорът на НАТФИЗ.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90