Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ремонт в Народния театър

800 хиляди лева за освежаване на фасадата и привличане на нови публики

Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Ремонт в Народния театър

Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Близо 800 хил. лв. ще получи Народният театър по проект, наречен „Международно културно сътрудничество за експониране на театралното наследство“ и финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Целите на проекта са да бъде реновирано театралното пространство, да се възстановят елементи по фасадата и да бъдат привлечени нови публики към паметника на културата от национално значение, се казва в специално изработения от Народния театър сайт, посветен на проекта.

Предстои да бъде сформиран екип, който да отговаря за управлението на дейностите. Една от обявените цели на проекта е „подобряване на професионализма и експертизата на Народен театър „Иван Вазов“ в областта на културното предприемачество, свързано с привличане на нови публики“.

В рамките на финансираната инициатива ще бъдат създадени експозиционна зала – музей с експонати от историята на Народния театър, както и работилница за сувенири на територията на институцията. Ще бъде инсталирано и художествено осветление на фасадата, след като се реставрират някои от декоративните пластики.

Очаква се Народният театър да улесни достъпа на хора с увреждания, като инсталира подходящи технически съоръжения.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg