Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ремонтът в НДК между културата и Европредседателството

Още една изненадваща проверка от министъра на културата

Зала 3 и прилежащите й 3.1 и 3.2, в които са предвидени основните събития от Председателството, са почти готови. Предстои обзавеждане и тестване на системите. Снимка: Министерство на културата - Ремонтът в НДК между културата и Европредседателството

Зала 3 и прилежащите й 3.1 и 3.2, в които са предвидени основните събития от Председателството, са почти готови. Предстои обзавеждане и тестване на системите. Снимка: Министерство на културата

Покрай ремонта, който тече в НДК в навечерието на Европредседателството, неизменно тече и недоволство от страна на зрителите, че никога не са сигурни ще стигнат ли навреме до събитието, за което са си купили билет. Междувременно тече и разследването по обвиненията в злоупотреби на бившия директор на Двореца Мирослав Боршош. А министърът на културата Боил Банов като че ли е предприел нов маниер на работа – изненадата.

След обявеното за „изненадващо“ негово посещение на разкопките на археологическия обект в Караново, днес Банов използва същия ефект и в НДК. Без предупреждение министърът направи проверка на ремонтните дейности в сградата и ето какво достигна до медиите след неговото посещение. От пресцентъра на ведомството съобщават, че залите, които ще приемат министри, делегати, служители и журналисти, са в довършителна фаза. Зала 3 и прилежащите й 3.1 и 3.2, в които са предвидени основните събития от Председателството, са почти готови. Предстои обзавеждане и тестване на системите.

В Зала 10, в която ще заседават държавните и правителствени ръководители на страните членки на Еевропейския съюз, се прокарват инсталациите и системите за сигурност. А залите с номера 7, 8 и 9 са приключили основните строително-монтажни работи.

Международният пресцентър ще се помещава в зала 6, а в прилежащите към нея фоайета и кабинети ремонтните дейности продължават. С изключение на тях, всички фоайета, включени в обхвата на ремонта, са готови. Терасите са с нова хидроизолация и нови настилки.

От министерството съобщават, че културната програма до края на годината ще продължи със същата висока активност – близо 100 събития ще се проведат до края на годината под покрива на НДК. Работят ангажираните за събитията на Председателството Театър „Азарян“, ДНК, Литературен клуб „Перото“, Зала „42“ и Билетният център. И не на последно място и Зала 1, разбира се.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС