Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Републиканец не успя да осъди Саша Барън Коен за комедиен скеч (видео)

Бившият съдия Рой Мур заведе дело за клевета срещу актьора за $95 млн.

Саша Барън Коен тества детектора за педофили върху Рой Мур. Снимка: Стопкадър - Републиканец не успя да осъди Саша Барън Коен за комедиен скеч (видео)

Саша Барън Коен тества детектора за педофили върху Рой Мур. Снимка: Стопкадър

Саша Барън Коен бе обявен за невинен след дело, заведено от бившия съдия и неуспешен кандидат за сенатор Рой Мур – политикът, подал жалбата за клевета няма да получи търсените 95 млн. долара обезщетение, съобщава „Гардиън“.

Мур, чиято кампания за сенатор от Алабама бе подкрепена от президента Доналд Тръмп, заяви пред магистратите, че бил измамен да участва в скеч за предаването „Кой е Америка?“ на Барън Коен, в който основна тема на подигравка са обвиненията в сексуален тормоз срещу него. Мур има няколко обвинения, че се е опитвал да инициира сексуален контакт по особено настоятелен начин, включително с непълнолетни. Апелативният съд в Манхатън обаче потвърди присъдата на втора инстанция и трима съдии отредиха, че „очевидно става дума за комедия“. Отделно, заявиха те, Мур е подписал споразумение, че няма да потърси арбитража на съда за появата си в шоуто.

Във въпросния скеч Барън Коен се представя за израелски антитерористичен експерт и разговорът с Мур поема в посока на армията и иновациите. Една такава новост например е т. нар. „детектор за педофили“, който засича специален ензим, отделян от сексуалните престъпници. Насочен към Мур, детекторът започва да пищи и след няколко минути Мур разбира, че става дума за подигравка с него и прекъсва интервюто.

Мур няма право да твърди, че е бил оклеветен, тъй като в нито един момент от скеча Барън Коен не отправя реални обвинения към него.

Политикът, подкрепен от републиканците, за първи път бе обвинен в сексуален тормоз през 2017 г., когато се кандидатира за Сената, но загуби от демократа Дъг Джоунс. Победата на Джоунс бе възприета като голяма изненада, особено предвид факта, че Алабама е сред най-консервативните щати в Америка. Мур избра точно такава кампания и в публичните си появи се обяви против еднополовите бракове и заяви подкрепата си за публичното излагане на Десетте божи заповеди.

„Барън Коен може да намеква, че вярва на обвинителите на Мур, но в нито един момент той не намеква за съществуването на фактологична база за твърдението си, с изключение на очевидно комедийното „устройство“, което засича педофили. Нито един разумен човек не би повярвал, че това е истинско и функциониращо устройство“, се казва в присъдата на съдиите.

Това не е първият път, в който комедийният актьор е изправен пред подобни обвинения, обекти на шегите му и друг път са опитвали да го осъдят – но неуспешно заради споразумението, че няма да се обърнат към съда.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах