Ресторанти на „Бродуей“ с програма за актьорите „Яж сега, плати после“

Сметките им се поемат от спонсори, а сумите ще бъдат възстановени след отварянето на театрите

Сцените на „Бродуей“ ще останат затворени поне до 30 май 2021 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Ресторанти на „Бродуей“ с програма за актьорите „Яж сега, плати после“

Сцените на „Бродуей“ ще останат затворени поне до 30 май 2021 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Театрите на „Бродуей“ ще продължат карантината си поне до 30 май 2021 г., предвид сложната международна обстановка с Ковид-19, пише „Холивуд Рипортър“. Същевременно в деня, в който Бродуейската лига съобщи новината, ресторантите на театралния булевард обявиха инициативата за актьори „Яж сега, плати после“. В два от най-знаковите ресторанта в района актьорите с карти от Профсъюза на актьорите ще могат да вечерят след 21 ч. без да плащат на място. Сумата те ще възстановят, когато имат средства, а храната им временно се поема от спонсори.

В програмата не влизат напитките, нито бакшишите за сервитьорите, тъй като те също сериозно са пострадали от пандемията, отбелязват от френската бирария „Марсилия“ и италианската тратория „Ница“. Двете заведения са с един и същи собственик и се намират на Девето авеню. В ресторантите се гощават предимно актьорите от театралните сцени наоколо, но и някои от най-големите им спонсори.

„Ходете с високо вдигната глава, предстоят по-добри дни напред – се казва в общо изявление от двата ресторанта, адресирано до актьорите. – Благодарим ви и ви ценим повече, отколкото предполагате. Нямаме търпение да ви видим отново на работа.“

Инициативата е в сила от 12 октомври, точно 7 месеца след изненадващото затваряне на Бродуейските театри от 12 март.

„Това са трудни времена за ресторантите и единствената общност, която страда повече от нас, е Бродуей – коментира пред „Холивуд Рипортър“ Робърт Гуарино от мениджърския екип на двете заведения. – Там е живецът на нашия квартал, ние сме построили бизнеса си около него.“

 

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах