Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ревизия за Джон Сняг и неговото родословие

„Игра на тронове“ №7 приключи, започва мъчителното чакане за финала

Джон Сняг все още не знае онова, с което феновете на сериала са наясно от месеци – че всъщност е Таргариен и Денерис му е леля. - Ревизия за Джон Сняг и неговото родословие

Джон Сняг все още не знае онова, с което феновете на сериала са наясно от месеци – че всъщност е Таргариен и Денерис му е леля.

Внимание! Текстът разкрива детайли от сюжета на седми сезон на „Игра на тронове“.

Седмият сезон на „Игра на тронове“ окончателно приключи и сега пред почитателите на сериала предстои повече от година агонизиращо чакане за последните шест епизода. Но дотогава може да се съсредоточат върху родословието на Джон Сняг, който, както вече и официално се знае във Вестерос, всъщност се казва Егон Таргариен.

В книгата „Светът на огън и лед“, допълнение към романите от „Песен за огън и лед“, Джордж Р. Р. Мартин предлага задълбочен поглед върху историята на този свят – включително и родствените връзки далеч над деветото коляно. Но дървото за Таргариен ще трябва да бъде сериозно коригирано.

Кликнете върху изображението за по-голям размер

Най-важният детайл, разбира се, засяга частта с прякото потомство на Ерис II – Лудия крал, свален от Железния трон при бунта на Робърт Баратеон. Ерис има три деца: Регар, Визерис и Денерис (последната от тях познаваме най-добре, поне от сериала). От тях единствено Регар има деца – от Елия Мартел – Ренис и Егон Таргариен. Всъщност всички те загиват при бунта на Робърт – Регар е убит от самия Баратеон в битката при Тризъбеца, а жена му и невръстните деца са посечени в Червената цитадела в края на бунта.

Вижте още: ГИБЕЛТА НА РЕГАР, БАЩАТА НА ДЖОН СНЯГ

Но това, което в официалното родословие не е отбелязано, е, че преди разиграването на тези злощастни събития бракът на Регар с Елия е разтрогнат от върховния септон (знаем това, благодарение на Самуел Тарли, преписвал дневника му в Староград), който след това е венчал Регар с Лиана Старк.

Тайната сватба на Регар Таргариен и Лиана Старк

В последното видение на Бран Старк от сезона той чу и думите на умиращата след раждането Лиана към брат ѝ Едард – в него тя му заяви, че името на сина ѝ е Егон Таргариен. За да го спаси от убийство от страна на Робърт Баратеон, той го представил за свое копеле и го отгледал в Зимен хребет. Дори съпругата му Кейтлин Старк не знаеше истината.

И ето ни отново на финала на седми сезон на „Игра на тронове“ – Джон Сняг материализира страстта си към Денерис без да подозира, че тя му е леля, а в същия момент Бран и Сам взаимно си помагат да изяснят сложните роднински връзки на дома Таргариен. И, разбира се, да стигнат до извода, че Джон (т.е. Егон) е законният претендент за Железния трон. Как ли ще реагира на това възлюбената му Дани?

Няма да разберем скоро. Последният, осми сезон на „Игра на тронове“ излиза в края на 2018 или началото на 2019 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg