Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ревю на една сцена с литературните рокери LaText

Двете банди ще забият на 16 април в столичния клуб Терминал 1

2015-а се очертава като ключова година за Ревю. - Ревю на една сцена с литературните рокери LaText

2015-а се очертава като ключова година за Ревю.

Ню-уейв пънкарите от Ревю – Васил Гюров, Деян Драгиев – Даката, Кристина Серафимова и Веселин Йовчев, ще представят специален сет с най-големите си хитове на 16 април на сцената на столичния клуб „Терминал 1“. Преди тях пред меломаните ще излезе бандата LaText – един от любопитните проекти в българската алтернативна музика със собствения си стил – „литературен рок“.

2015 се очертава важна в историята на Ревю – очаква се скоро те да издадат новия си албум, повече от 10 години след последния. Само преди дни те заснеха нов видеоклип и се включиха в саундтрака на българския филм „Потъването на Созопол“.

LaText правят автентичния си „литературен рок“.

LaText правят автентичния си „литературен рок“.

LaText – в състав Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани),пък предлагат съчетание на деликатността на поезията и суровата енергия на рока. Песните им се движат извън стандартната структура от припев, куплет и соло, а жанровите влияния, които оригиналният им звук съчетава, са алтернативен рок, с блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно.

„Отдавна сме си говорили да направим нещо заедно с LaText, защото тяхната музика се връзва с нашата и би било любопитно да свирим заедно“, казва Васо Гюров. „Надяваме се, че когато свирим с групи, които правят нестандартна музика, това помага не само на тях да намират нова публика, но и на сцената като цяло“, обяснява основателят на Ревю.

Вратите на концерта отварят в 21.00 часа.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg