Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Режисьор боксьор пребива кукла на режисьора Учител (видео)

Нови заплахи за автора на филма „Матилда“, който разказва за последния руски император

Сергей Алиев се заканва на режисьора на „Матилда“.
Снимка: Ura.ru  - Режисьор боксьор пребива кукла на режисьора Учител (видео)

Сергей Алиев се заканва на режисьора на „Матилда“. Снимка: Ura.ru

Бившият боксьор, режисьор на филма „Любимият владетел — истината за последния руски цар“ (по-рано носил работно название „Лъжата „Матилда“), Сергей Алиев, жестоко преби каучукова кукла, която за него символизирала режисьора на „Матилда“ Алексей Учител. „Побоят“ е записан на видео, което се е появило в YouTube-канала „Пръв Международен  Позитивен портал“.

Видеозаписът започва с цитат от митрополит Филарет:

„Обичай своите врагове, ненавиждай враговете Христови и бий враговете на Отечеството“.

След това в кадър се проявява Алиев, който започва да нанася свирепи удари на манекена.

Пред сайта Ura.ru боксьорът обяснява, че за него каучоковата кукла символизира Учител. Алиев се е разсърдил на режисьора, след като той е игнорирал неговия призив да се яви на дебат за филма.

„Не можахме да дебатираме, защото той се уплаши. А когато му звънят от мое име, затваря телефона и повече не вдига!“, възмущава се Алиев.

„У вас няма любов към царя като човек, а ние го обичаме като роднина!  — обръща се Алиев към Учител. — Вие ще разрешите ли някой да обижда Ваш любим човек — майка, баща, приятелка — ако някой започне да ги оскърбява на улицата?! А вие оскърбявате човека, скъп на огромно количество хора.“

Алиев обяснява ситуацията с пример от живота:

„Защо трябва да проявяваме толерантност само към тези, които искат да гледат този филм? А няма никаква търпимост към онези, които не искат той да се появи по екраните? За тях ще е много болезнено да знаят, че други хора гледат филма. Когато в съседния апартамент поливат с кал ваш близък човек, вие какво правите? Запушвате си ушите и казвате: „Не искам да знам нищо за това?“. Или е по-добре да почукате и да кажете: „Не смейте да оскърбявате хората, които са ми скъпи“?“

Филмът на Алиев „Любимият владетел — истината за последния руски цар“ се появи в интернет в началото на октомври. В него участват боецът Фьодор Емеляненко, пътешественикът Фьодор Конюхов, актьорът Николай Бурляев, балерината Илзе Лиепа и космовантът Сергей Рижиков.

https://youtu.be/Wx5nrxqMptY

В „Матилда“ Учител разказва за отношенията между Николай Романов (бъдещия император Николай II) и балерината Матилда Кшесинска. Около филма, който излиза по екраните в Русия на 25 октомври, се разгоря скандал, защото вярващи решиха, че образът на бъдещия цар, влизащ в интимна връзка с танцьорка, е неприемлив (той бе канонизиран от Руската православна църква за светец през 2000 г.).

Първата прожекция на „Матилда“ у нас ще бъде в рамките на „Киномания“ – на 18 ноември в зала 1 на НДК от 19 ч.

Вижте още: РУСКИ ТЕЛЕВИЗИИ ОТКАЗВАТ ДА РЕКЛАМИРАТ „МАТИЛДА“ И ВРЪЩАТ ПАРИТЕ

Всичко по темата „Руското православие срещу „Матилда“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90