Режисьорът Декстър Флечър снима новия „Шерлок Холмс“

Ангажиментите на Робърт Дауни Джуниър като Железния човек забавили проекта

Джъд Лоу и Робърт Дауни Джуниър като Уотсън и Холмс в „Шерлок Холмс: Игра на сенки“ - Режисьорът Декстър Флечър снима новия „Шерлок Холмс“

Джъд Лоу и Робърт Дауни Джуниър като Уотсън и Холмс в „Шерлок Холмс: Игра на сенки“

Декстър Флечър, режисьорът на „Рокетмен“, ще работи по третата част на филма „Шерлок Холмс“. Робърт Дауни Джуниър се завръща в образа на легендарния детектив от книгите на Артър Конан Дойл.

Флечър поема щафетата от Гай Ричи, който бе зад камерата на предишните два филма – „Шерлок Холмс“ от 2009 г. и „Шерлок Холмс: Игра на сенки“ от 2011 г. И двата пожънаха голям успех в боксофиса, печелейки съответно 524 млн. и 545 млн. долара.

Според източници на „Варайъти“, „Уорнър брос“ са планирали отдавна третата част на историята, но пречка за заснемането ѝ бил натовареният график на Дауни Джуниър, зает с ролята на Железния човек при „Марвел“. Очаква се новият „Шерлок Холмс“ да тръгне по кината на 21 декември 2021 г.

Джъд Лоу също се връща в актьорския състав и за трети път ще бъде в ролята на д-р Уотсън. По сценария работи Крис Бранкато. Първоначално от студиото обявиха, че филмът ще бъде готов за Коледа 2020-а, но в края на март датата бе отложена.

Флечър последно режисира биографичния филм за Елтън Джон „Рокетмен“, добре приет от критиците. Преди това той се включи в последния момент в „Бохемска рапсодия“, където довърши режисьорския ангажимент на уволнения Брайън Сингър. Флечър има номинация за БАФТА за дебюта си с „Дивия Бил“ от 2011 г.

Студио „Legendary“ също работи по история за Шерлок Холмс, макар и да не е базирана на разказите на Артър Конан Дойл. Те ще снимат „Енола Холмс“, филм за по-малката сестра на двамата братя Шерлок и Майкрофт. В ролята на Шерлок е Хенри Кавил („Супермен“), на екрана ще му партнират Мили Боби Браун (Енола) и Хелена Бонам-Картър (майката на детективското семейство).

ДС