Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Режисьорът Майкъл Мур се извини на Иран за убийството на ген. Сулеймани

Творецът призовава Иран да не реагира с агресивни мерки срещу Америка

В последния си филм от 2018 г., наречен „Фаренхайт 11/9“, Майкъл Мур напада директно Доналд Тръмп и неговата консервативна политика. Снимка: Стопкадър от филма - Режисьорът Майкъл Мур се извини на Иран за убийството на ген. Сулеймани

В последния си филм от 2018 г., наречен „Фаренхайт 11/9“, Майкъл Мур напада директно Доналд Тръмп и неговата консервативна политика. Снимка: Стопкадър от филма

Извинение на персийски език към иранския народ за убийството на генерал Сулеймани отправи в Туитър скандалният режисьор на документални филми Майкъл Мур. В обръщението към иранците той изразява съболезнования, като нарича събитието „акт на насилие“, извършен от Доналд Тръмп от името на американския народ.

По думите на Мур, по-голямата част от американците не са гласували за този президент. В обръщението си режисьорът призовава Иран да не реагира с агресивни мерки срещу САЩ, а да даде възможност на гражданите на Щатите сами да се отърват от Тръмп.

Майкъл Мур е режисьор и продуцент, известен с творбите, които критикуват американската политика. Той е автор на скандално известния филм „Фаренхайт 9/11“ (2004), в който споделя конспиративни теории за съучастието на администрацията на Буш в трагедията от 11 септември 2001 г. Либералът Мур е особено яростен към Тръмп. През 2017 г. той дори създаде специален проект „TrumpiLeaks“, за да събира анонимна информация за гафовете на кабинета и президента.

През 2005 г. списание „Тайм“ включи Майкъл Мур в списъка със 100 най-влиятелни личности в света.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90