VivaPay

Режисьорът на „Заразяване“ оглави комитет за възстановяване на Холивуд след COVID-19

Стивън Содърбърг ще следи за най-актуалните проблеми в борбата с коронавируса и ще препоръча действия

Режисьорът Стивън Содърбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Режисьорът на „Заразяване“ оглави комитет за възстановяване на Холивуд след COVID-19

Режисьорът Стивън Содърбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гилдията на американските режисьори учреди комитет за сроковете и условията на възобновяване на киното в Холивуд след пандемията, съобщи „Холивуд Рипортър“. Начело на комитета застава режисьорът Стивън Содърбърг, автор на филма „Заразяване“ (2011). Комитетът ще се консултира с водещи епидемиолози, ще поддържа контакт с профсъюзите в индустрията и ще разчита на мнението на работещите в нея.

През март, след началото на пандемията, цялото кинопроизводство в САЩ беше спряно. Прекъснаха снимките на вече започнати филми, бяха отложени стартовите дати на други, а премиерите бяха преместени за края на годината. Спря и производството на сериали. Много от филмовите фестивали бяха отложени направо за 2021 г.

В писмо, разпространено от режисьорската гилдия на САЩ, се казва:

„Докато все още нямаме отговор на въпроса кога ще бъде възобновено кинопроизводството, ще се стремим да поддържаме яснота за нивото на безопасност. Националната колегия под ръководството на Стивън Содърбърг е създадена за подробно изучаване на проблема и трябва да представя препоръки на ръководството на гилдията“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Създадена е отделна комисия за сроковете на отваряне на кинозалите, но засега тя няма назначен ръководител.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg