Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Режисьорът на „Заразяване“ оглави комитет за възстановяване на Холивуд след COVID-19

Стивън Содърбърг ще следи за най-актуалните проблеми в борбата с коронавируса и ще препоръча действия

Режисьорът Стивън Содърбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Режисьорът на „Заразяване“ оглави комитет за възстановяване на Холивуд след COVID-19

Режисьорът Стивън Содърбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гилдията на американските режисьори учреди комитет за сроковете и условията на възобновяване на киното в Холивуд след пандемията, съобщи „Холивуд Рипортър“. Начело на комитета застава режисьорът Стивън Содърбърг, автор на филма „Заразяване“ (2011). Комитетът ще се консултира с водещи епидемиолози, ще поддържа контакт с профсъюзите в индустрията и ще разчита на мнението на работещите в нея.

През март, след началото на пандемията, цялото кинопроизводство в САЩ беше спряно. Прекъснаха снимките на вече започнати филми, бяха отложени стартовите дати на други, а премиерите бяха преместени за края на годината. Спря и производството на сериали. Много от филмовите фестивали бяха отложени направо за 2021 г.

В писмо, разпространено от режисьорската гилдия на САЩ, се казва:

„Докато все още нямаме отговор на въпроса кога ще бъде възобновено кинопроизводството, ще се стремим да поддържаме яснота за нивото на безопасност. Националната колегия под ръководството на Стивън Содърбърг е създадена за подробно изучаване на проблема и трябва да представя препоръки на ръководството на гилдията“.

Създадена е отделна комисия за сроковете на отваряне на кинозалите, но засега тя няма назначен ръководител.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах