Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Режисьорът на „Заразяване“ оглави комитет за възстановяване на Холивуд след COVID-19

Стивън Содърбърг ще следи за най-актуалните проблеми в борбата с коронавируса и ще препоръча действия

Режисьорът Стивън Содърбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Режисьорът на „Заразяване“ оглави комитет за възстановяване на Холивуд след COVID-19

Режисьорът Стивън Содърбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гилдията на американските режисьори учреди комитет за сроковете и условията на възобновяване на киното в Холивуд след пандемията, съобщи „Холивуд Рипортър“. Начело на комитета застава режисьорът Стивън Содърбърг, автор на филма „Заразяване“ (2011). Комитетът ще се консултира с водещи епидемиолози, ще поддържа контакт с профсъюзите в индустрията и ще разчита на мнението на работещите в нея.

През март, след началото на пандемията, цялото кинопроизводство в САЩ беше спряно. Прекъснаха снимките на вече започнати филми, бяха отложени стартовите дати на други, а премиерите бяха преместени за края на годината. Спря и производството на сериали. Много от филмовите фестивали бяха отложени направо за 2021 г.

В писмо, разпространено от режисьорската гилдия на САЩ, се казва:

„Докато все още нямаме отговор на въпроса кога ще бъде възобновено кинопроизводството, ще се стремим да поддържаме яснота за нивото на безопасност. Националната колегия под ръководството на Стивън Содърбърг е създадена за подробно изучаване на проблема и трябва да представя препоръки на ръководството на гилдията“.

Фантастико

Създадена е отделна комисия за сроковете на отваряне на кинозалите, но засега тя няма назначен ръководител.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах