Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Режисьорът, обвинен в тормоз от 200 жени: Плюя в лицето на лъжците

Твърденията, че съм давал филмови роли и съм искал нещо в замяна, са гадни и отвратителни, казва Джеймс Тобак

Пет дни след интервюто на Джеймс Тобак пред „Ролинг стоун“, „Лос Анджелис Таймс“ съобщи за 38 жени, обвиняващи го в сексуален тормоз. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Режисьорът, обвинен в тормоз от 200 жени: Плюя в лицето на лъжците

Пет дни след интервюто на Джеймс Тобак пред „Ролинг стоун“, „Лос Анджелис Таймс“ съобщи за 38 жени, обвиняващи го в сексуален тормоз. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холувидският режисьор Джеймс Тобак се обръща с ярост към жените, обвиняващи го в сексуално насилие – до момента те са над 200. Но преди голямата част от тях да излязат на светло, кинаджията говори пред списание „Ролинг стоун“. В интервюто, публикувано в петък, той заявява, че би „плюл“ в лицето на всеки, който твърди, че Тобак се е държал неприлично с актриси.

Повечето от жените, които го обвиняват в тормоз, твърдят, че той ги заговарял и предлагал да ги ангажира във филмите си преди да предприеме нежелани сексуални действия.

Пред Хилел Арън от „Ролинг стоун“ Тобак заявява, че всякакви твърдения да е предлагал филмови роли и е искал нещо в замяна са „гадни и отвратителни“ и „жалки лъжи“.

На въпрос как е подхождал към жените, преди да обърне разговора към секс, той отвръща:

„Не искам да се тупам по гърба, но се борих сериозно да правя филми с много малко пари – филми, които пиша, режисирам, това е животът ми. Идеята, че бих предложил роля на някого по каквато и да е причина освен той или тя да е най-добър от всички останали, е изключително противна за мен“.

Според Тобак всички, които твърдят друго, „лъжат“ и ги нарича с извънредно обидни имена, които се въздържаме да цитираме.

„За всеки, който казва това… просто искам да плюя в неговото или нейното лице“, казва режисьорът.

Тобак обяснява, че не познава жената, цитирана от интервюиращия – и добавя, че думите й са „пълна лъжа“. Когато му излагат детайли за разказа на друга актриса, нарича обвиненията ѝ „твърде глупави“ и „идиотски“.

Запитан за броя на жените и сходните им разкрития, Тобак твърди:

„Те се чуват една друга. И се обединяват в банда“.

Пет дни след интервюто за „Ролинг стоун“, на 22 октомври, „Лос Анджелис Таймс“ публикува материал, в който 38 жени обвиняват Тобак в различни сексуални действия, сред които мастурбиране пред тях и отъркване в половите им органи. Ден по-късно изданието посочи, че още 200 жени са излезли с подобни разкази.


Всичко по темата ХАРВИ УАЙНСТИЙН: ПАДЕНИЕТО НА ХОЛИВУД в „Площад Славейков“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС