СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Риалити в Сибир: убийствата и изнасилванията са позволени

Минус 40 градуса, 2000 камери, 900 хектара и 30 човешки живота. Наградата е $1,6 млн.

„Всеки от претендентите подписва съгласие, че по време на играта може да бъде осакатен, дори убит“, гласи рекламата на риалитито.  - Риалити в Сибир: убийствата и изнасилванията са позволени

„Всеки от претендентите подписва съгласие, че по време на играта може да бъде осакатен, дори убит“, гласи рекламата на риалитито.

Започва ново руско риалити, където престъпленията са „позволени“. „Игра2: Зима“ ще изпрати догодина 30 участници в сибирската степ, на минус 40 градуса, за девет месеца, предава „Гардиън“. Победителят ще получи награда от 1,6 милиона долара, а форматът ще бъде излъчван денонощно на живо онлайн.

„Всеки от претендентите подписва съгласие, че по време на играта може да бъде осакатен, дори убит – гласи рекламата на риалитито. – 2000 камери, 900 хектара и 30 човешки живота. Всичко е позволено. Бой, алкохол, убийство, изнасилване, пушене, всичко.“

Участниците подписват декларации, че са наясно, че може да бъдат изнасилени или убити, но според правилата полицията може да се намеси във всеки момент и да арестува извършителите на престъпление.

„Трябва да знаете, че властите ще дойдат и ще ви отведат – гласят условията. – Ние сме на територията на Русия и спазваме законите на Руската федерация.“

Участниците ще бъдат изпратени в дива обстановка, където живеят мечки и вълци. Според „Сибериан таймс“, в играта са позволени хладните оръжия, но не и огнестрелните. Шоуто е по идея на предприемача Евгений Пятковски, който заявява, че „ще отхвърли всякакви претенции от страна на участниците, дори и ако са били изнасилени и осакатени“.

На терена няма да има никакви представители на предаването – само 2 хиляди камери, разположени из района. Всеки от участниците ще носи и персонално записващо устройство. Условията са играчите да са навършили 18 години и да не са „психически неуравновесени“.

„Форматът обещава да е международен – обяснява Пятковски. – Пет държави вече изразиха желанието си да го излъчват.“

По думите му до момента са кандидатствали 60 души, включително и един американски гражданин.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90