POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ричи Блекмор: Бих свирил още веднъж с „Дийп Пърпъл“

Китаристът, зарязал рока, изглежда страда от носталгия. Но не и бившите му колеги

Ричи Блекмор е готов за едно финално шоу с бившите си колеги от „Дийп Пърпъл“.  - Ричи Блекмор: Бих свирил още веднъж с „Дийп Пърпъл“

Ричи Блекмор е готов за едно финално шоу с бившите си колеги от „Дийп Пърпъл“.

Изненадващо Ричи Блекмор, някогашният китарист и съосновател на „Дийп Пърпъл“, изоставил отдавна рокмузиката, обяви, че би се събрал отново с бившите си колеги за един финален, прощален концерт. Блекмор е автор на много от най-незабравимите им рифове, включително в Smoke On The Water, но не е свирил с групата от напускането си през 1993 г.

В интервю за германското издание „Рокендрол Рипортър“ Ричи говори за шанса отново да се качи на сцената с „Пърпъл“:

Мисля, че ако те проявят интерес и графиците ни позволяват, аз бих бил на разположение за един концерт — по носталгични причини. Но не ми се вярва, че „Дийп Пърпъл“ ще се заинтересуват от тази възможност. Те си имат техните дейности и не се вълнуват от подобни неща. Ние сме приятели, но правим различни неща – аз моята музика, те тяхната – от 20 години. Така че не изглежда много вероятно това да се случи. Също и техният мениджмънт сигурно няма да остане доволен, дори и само за едно шоу, сигурен съм“.

Иън Пейс, барабанистът на „Дийп Пърпъл“, наскоро каза пред подкаста The Rock Brigade, че „няма ситуация“, в която бившите му колеги биха приели да се съберат с Блекмор, със следното обяснение:

„През последните години в групата цари много приятелска атмосфера, за нас е голямо удоволствие да правим музика заедно и да не се безпокоим за нищо друго. Мисля, че в живота на Ричи нещата не стоят такапри него всичко е малко по-сложно. А на този етап от живота си аз нямам нужда от никакви мрачни облаци. Искам да съм кристално ясен – аз обичам Ричи до смърт, но съм сигурен, че с него не всеки ден би бил приятен“.

Блекмор не се появи на приемането на „Дийп Пърпъл“ в Залата на славата на рокендрола миналата година. По-късно публикува съобщение на страницата си във Фейсбук:

„Имах си причини да не присъствам на церемонията в Залата на славата, въпреки че приемам наградата“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90