Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ридли Скот по дирите на марсианци и Харисън Форд

Режисьорът е в бойна готовност и за Блейд Рънър 2

Майкъл Фасбендър слуша наставленията на Скот на снимачната площадка на "Прометей". - Ридли Скот по дирите на марсианци и Харисън Форд

Майкъл Фасбендър слуша наставленията на Скот на снимачната площадка на "Прометей".

Ридли Скот е понесъл няколко дини под една мишница. На стартовата линия чакат вторите части на филмите „Блейд Рънър” и „Прометей”. В момента режисьорът е зает с „Изход: богове и крале”, който ще бъде пуснат по екраните на 12 декември. В момента Скот набира екипа и за предстоящата си лента „Марсианецът”.

Наскоро режисьорът сподели, че се надява да започне снимките на „Блейд Рънър 2” веднага след като финишира с „Марсианецът”. Историята в продължението на научнофантастичния му филм от 1982 година е за пенсионирания детектив Рик Декард, чиято мисия е да проследи и унищожи група от хуманоидни същества. Извънземните са избягали от космическа минна колония и са се заселили на Земята.

За марсианската история Ридли Скот вероятно ще ангажира Харисън Форд. “Видяхме се вечерта преди инцидента, така че не мога да бъда обвинен за контузията му, – казва през смях режисьорът в интервю за Яху. – Не знам кога ще започнем със снимките, защото Форд е все още зает с „Междузвездни войни”. Мога да кажа обаче, че продължението на „Марсианецът“ ще бъде изключително умно”.

Не така обаче стоят нещата с втората серия на „Прометей”. Скот твърди, че сценарият все още има нужда от преработка и въпреки 15-е чернови до момента, той е решен от тях да излезе филм.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС