Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ридли Скот със сериал за роботите Майка и Татко, които отглеждат човешки деца

„Отгледани от вълци“ - за опита да се създаде човешка колония на друга планета след края на Земята (видео)

Майка се страхува, че отглежданата от нея колония на планетата Kepler-22b ще бъде унищожена от непредвидимата човешка природа. - Ридли Скот със сериал за роботите Майка и Татко, които отглеждат човешки деца

Майка се страхува, че отглежданата от нея колония на планетата Kepler-22b ще бъде унищожена от непредвидимата човешка природа.

Един от големите кинотворци на нашето време – Ридли Скот, е сред създателите на новия сериал „Отгледани от вълци“, който тръгва скоро в стрийминг канала на HBO. В него става ясно, че приказката за трите прасенца и лошия вълк може да бъде валидна и за андроиди. Постапокалиптичната научно-фантастична драма от създателя на „Марсианеца“, „Гладиатор“, „Пришълецът“ и „Блейд Рънър“ ще бъде налична у нас на 4 септември, ден след световната си премиера.

Историята се заплита около два персонажа, наричани просто Майка (в ролята влиза шведската актриса Аманда Колин) и Татко (Абубакар Салим)– андроиди и попечители на няколко човешки деца, осиротели след война, унищожила Земята. Създадени с идеята да отгледат нова цивилизация на новооткритата планета Kepler-22b, те изграждат селище и семейство с човешки ембриони. От тях 12 години по-късно остава само едно дете – Кампион (Уинта Макграт). Когато кораб с оцелели човеци каца при тях на планетата, Майка реагира на тях като на врагове.

„Отгледани от вълци“ засяга стандартните за жанра въпроси и изправя роботите срещу хората – Майка се тревожи, че колонията ѝ ще бъде унищожена от непредвидимата човешка природа. Тя облича страховете си в приказката за лошия вълк и трите прасенца. В катализатор на нейните притеснения се превръща странния землянин Маркъс (в ролята звездата от „Викинги“ Травис Фимъл). Той внушава на децата идеята, че лошият герой от приказката за вълка и прасенцата всъщност не са новодошлите в колонията им, а самата Майка.

Първият сезон се състои от десет епизода. Първите два са режисирани от Скот, други три са на сина му Люк Скот, но за истински създател на продукцията се смята сценаристът Арън Газиковски, автор на филма „Затворници“, сниман от Дени Вилньов.

„Отгледани от вълци“ ще има световна премиера на 3 септември в платформата НВО Мах, която обаче има покритие само в САЩ. У нас може да се гледа в каталога на HBO Go от 4 септември, когато ще станат налични първите три епизода.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg