VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ридли Скот снима сериал за ебола. Епидемията предсказана още 1994-а

Базиран е на бестселъра Горещата зона на Ричард Престън

Сериалът за смъртоносния вирус ебола ще бъде продуциран от Ридли Скот. - Ридли Скот снима сериал за ебола. Епидемията предсказана още 1994-а

Сериалът за смъртоносния вирус ебола ще бъде продуциран от Ридли Скот.

Ридли Скот ще бъде продуцент на нов мини-сериал за избухването на епидемия от ебола. За основа на сюжета ще послужи хитовият роман на Ричард Престън „Горещата зона“, издаден през 1994 г. Авторът ще го пренапише, за да пресъздаде още по-точно клиничната картина на смъртоносния африкански вирус.

„Горещата зона“ е един от бестселърите на 1994-а г. и продава над 3,5 млн. копия. Самият Стивън Кинг го нарича „една от най-плашещите книги“, които е чел. През последните месеци заради новата заплаха от ебола интересът към романа се възроди и от него бяха продадени още 150 000 копия.

Авторът на романа „Горещата зона“ Ричард Престън

Авторът на романа „Горещата зона“ Ричард Престън

„Горя от нетърпение да обновя романа. Искам да изготвя по-точна и ясна клинична картина на вируса. В оригиналната история една от медицинските сестри плаче кръв, а това е неправдоподобно. Очите на заразения може да станат червени заради спуканите кръвоносни съдове – което е ужасно – но това не означава, че той ще плаче с кървави сълзи. Трябва да поправя това“, обясни Ричард Престън. Той също така смята да спомене в осъвремененото издание и случаите с ебола през последните 20 години.

Според Престън компанията Fox купила правата за екранизацията на „Горещата зона“ още след издаването на романа през 1994-а. Тогава трябвало да бъде пуснат филм с Робърт Редфорд и Джоди Фостър в главните роли, но писателят окачестви резултата като „холивудска катастрофа“.

Ричард Престън се надява, че съдбата на мини-сериала на Ридли Скот ще е по-добра. 76-годишният продуцент и режисьор е създал филмови класики като „Блейд рънър“ „Пришълецът“, „Телма и Луиз“, „Гладиатор“, „Блек Хоук“ и др.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС