Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Риголето пресипна на премиера във Виенската опера, смени го друг в движение

Спектакълът започва със Саймън Кийнлисайд и завършва с Паоло Румец

Саймън Кийнлисайд изгуби гласа си малко преди края на второто действие. - Риголето пресипна на премиера във Виенската опера, смени го друг в движение

Саймън Кийнлисайд изгуби гласа си малко преди края на второто действие.

Дългоочакваната премиера на новата постановка на „Риголето“ във Виенската опера беше помрачена от заболяване на основния солист – прочутият баритон Саймън Кийнлисайд. Заради проблеми с гласа 55-годишният англичанин не успя да довърши операта на Верди до край.

Оркестърът продължи да свири, а Кийнлисайд пресипна няколко такта преди спускането на завесите на второто действие. В залата се разнесоха викове на изумление и възмущение. Преди третото действие генералният директор на Виенската опера Доминик Мейер излезе на сцената и обяви, че спектакълът ще бъде завършен от солиста на Виенската опера Паоло Румец.

Публиката реагира на премиерата на „Риголето“ със смесени чувства. Някои артисти бяха аплодирани бурно, но също така звучаха възгласи на неодобрение най-вече към постановчика.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg