POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Робърт де Ниро любопитен какво пише в некролога му

Да ползва социални мрежи? В никакъв случай!

Робърт де Ниро предпочита киното пред театъра и че би участвал в спектакъл, ако намери наистина страхотна съвременна пиеса. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Робърт де Ниро любопитен какво пише в некролога му

Робърт де Ниро предпочита киното пред театъра и че би участвал в спектакъл, ако намери наистина страхотна съвременна пиеса. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Робърт де Ниро е любопитен какво пише в некролога* му, признава актьорът в блиц интервю пред Франсин Уайт от „Гардиън“.

„Нямам представа каква ще е епитафията ми, но съм много любопитен да видя какво гласи некрологът ми – казва Де Ниро. – Веднъж вечерях с човек, който пише некролози за „Ню Йорк Таймс“, и той ми каза основните хора, за които са ги написали предварително – аз бях един от тях. Явно всичко е вече готово и само попълват последния детайл.“

В интервюто актьорът заявява, че разбира защо хората използват социални мрежи, но уточнява, че той не го прави – „в никакъв случай!“. Добавя, че също така не гледа много телевизия или филми, защото за него са „просто още едно разсейване“, а той има достатъчно за какво да се тревожи.

„Славата не е проблем за мен днес – казва още Де Ниро. – Когато бях по-млад, ми беше трудно да се справям с вниманието, но сега съм като цяло ОК с него. Разхождам се свободно и хората може да ми казват „здравей“ или да искат да се снимаме – всичко е наред.“

Актьорът заявява също, че предпочита киното пред театъра и че би участвал в спектакъл, ако намери наистина страхотна съвременна пиеса – но обича филмите:

„Можеш да направиш толкова много с един филм, да създадеш илюзия. Филмът остава, той е там вечно, като малко парченце история“.

А още в началото на материала на Франсин Уайт Робърт Де Ниро се описва като перфекционист, който винаги прави колкото се може по-всеобхватно проучване за една роля. И дава пример с „Шофьор на такси“, когато наистина карал такси няколко седмици.

„Навярно не беше необходимо, но беше нещо, което исках да направя“, заключава той.


* В Щатите и в много западни страни некрологът се числи към публицистичния жанр, като се публикува в периодичния печат и съобщава за скорошната смърт на известна личност, заедно с равносметка на живота и кариерата ѝ.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90