VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Робърт де Ниро в казана с петмез (видео)

„Обратно в играта“ - 90 минути приятно настроение и бодър дух

Със стажанта Де Ниро животът тече така приятно... - Робърт де Ниро в казана с петмез (видео)

Със стажанта Де Ниро животът тече така приятно...

Вместо да се радва на приятното пенсионерско безделие, 70-годишният нюйоркски вдовец Бен Уитакър (Роберт Де Ниро) се измъчва толкова много, че когато вижда на улицата обява за търсене на служители, решава да се върне в играта. Така започва „Обратно в играта“ – новият филм на сценаристката-режисьорка Нанси Майерс, която повечето зрители помнят заради „Невъзможно твой“ с Джак Никълсън и Даян Кийтън. Тя и сега първо поканила Никълсън, вероятно заради неустоимия му чар. Но той отказал, така че й се наложило да се задоволи (в професионално-творчески план) с Де Ниро. Не е същото, но както може би вече казват в Холивуд: „Като го няма Джак, и Боби върши работа“.

Бен го одобряват и още на другия ден започва работа като стажант по специална програма за възрастни в интернет магазин да модни облекла. Там бързо се издига до личен асистент на Джулс Остин (Ан Хатауей), която съвместява с голям зор позициите на основателка, собственик, началник на компанията, съпруга и майка на малко момиченце. Уитакър няма никакъв опит с търговията през интернет, но има богат жизнен опит, старомодна мъжественост и бащинската загриженост – все качества, доста полезни за младите му колеги. Като добавим и кърпичката, която винаги стои в джоба на сакото му, в един момент Бен ще се окаже много важен за за професионалното и семейно щастие на Джулс…

Де Ниро и Ан Хатауей като стажант и началник

Де Ниро и Ан Хатауей като стажант и началник

„Отново в играта“ започва много приятно – в един чудесен квартал един доста приятно остаряващ човек си намира лека и приятна работа. Среща се с млади, весели и приятни хора, говорят си забавни неща и се шегуват много мило в ненатрапчиво, но стилно обзаведени помещения. Когато излизат навън, е още по-приятно – слънцето грее меко, а лек, гальовен ветрец сваля температурата от 28 на оптималните 26 градуса. Дори погребенията, на които ходи приятният човек, протичат, ако не с веселба и смях, то в добро настроение и бодър дух. И така час и половина. Това могат да бъдат най-приятно прекараните деветдесет минути в киносалон, стига да не заспите, което обаче също може да е приятно.

Бен Уитакър е обратно в играта - при забавните колеги и приятната колежка (Рене Русо).

Бен Уитакър е обратно в играта – при забавните колеги и приятната колежка (Рене Русо).

Изненадата идва приблизително в 90-ата минута на филма, когато изневиделица се случва нещо НЕприятно! Звучи шокиращо, но не се плашете – все пак никой не умира…, не е такъв жанрът. Появява се плаха надежда, че в оставащия до края половин час филмът ще успее да се измъкне от казана с петмез и да поеме към реалността. Но не – оказва се, че е излязъл от петмеза, само за да купи още няколко кила подсладител и да ги добави в казана – от който ще се излее грандиозно разтегления, лепнещ от сладост финал.

В заключение можем да кажем, че „Обратно в играта“ е приятен филм. Тази път Де Ниро няма как да се самопародира (защото не играе цинично ченге, отчаян мафиот или гневен психопат) и изненадва приятно.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Докачливият гений

ДС