Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Робин Райт коментира Кевин Спейси

Според актрисата, двамата са били повече колеги, отколкото приятели

Робин Райт твърди, че с Кевин Спейси се познават само от снимачната площадка, по време на работата по „Къща от карти“.  - Робин Райт коментира Кевин Спейси

Робин Райт твърди, че с Кевин Спейси се познават само от снимачната площадка, по време на работата по „Къща от карти“.

Актрисата Робин Райт коментира Кевин Спейси в интервю пред Савана Гътри, излъчено по Си Ен Ен. Това бе първият случай, в който Райт говори публично, след като Спейси бе обвинен в недопустимо сексуално поведение и бе уволнен от сериала на „Нетфликс“ „Къща от карти“.

„Всъщност бяхме просто колеги – каза тя. — Ние никога не сме се социализирали извън общата ни работа.“

В сериала Спейси играе политика злодей Франк Ъндъруд, а Райт е неговата съпруга Клер Ъндъруд.

Кевин Спейси бе обвинен за пръв път в сексуално насилие от актьора Антъни Рап – през октомври 2017-а той съобщи пред „Бъзфийд“ за случай от 1986 г., когато по време на парти Спейси отправил сексуални аванси към 14-годишния тогава Рап. В отговор на обвинението Спейси публикува декларация, в която твърди, че не си спомня инцидента, но се извини за постъпката си, определяйки я като „дълбоко неподходящо пиянско поведение“.

Дни след първоначалното обвинение на Рап, Си Ен Ен публикува разследване, в което продуцентският екип на „Къща от карти“ обвини Спейси в сексуален тормоз и един инцидент на сексуално насилие срещу различни участници в продукцията. На следващия ден от „Нетфликс“ обявиха, че няма да продължат сериала, ако Спейси е част от него.

Междувременно пиар специалист съобщи, че Спейси търси лечение – неуточнено какво. Актьорът не е правил никакви коментари след първоначалното си извинение към Рап.

Производството на сериала бе прекратено, преди да се възстанови с фокус вече върху образа на Робин Райт.

В интервюто Райт казва, че актьорите и техническият екип са били „изненадани, разбира се, и в крайна сметка натъжени“ от случилото се.

Двамата със Спейси са се отнасяли „с уважение“ и „професионално“ един към друг, но Райт добави, че откакто се разрази скандалът, тя не е разговаряла с него – и дори няма представа как би могла да се свърже с него.

„Кевин и аз се познавахме и общувахме между командите „Начало!“ и „Стоп!“ на снимачната площадка и от репетициите между отделните сцени. Не познавах човека у него. Познавах само невероятния майстор в занаята, какъвто беше той.“

Райт сподели, че е била жертва на сексуален тормоз и предложи своето обяснение:

„Става дума за власт и когато постигнеш власт над някого, той става уязвим. Но през последната година мисля, че се появи нова светлина, нов път, който ни позволи да поведем нов разговор“.

Шестият и финален сезон на „Къща от карти“ ще бъде излъчен тази есен.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах