Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Роджър Уотърс бил като Сталин в „Пинк Флойд“

Групата се възстановявала години след напускането му, твърди Ник Мейсън

Роджър Уотър бил за „Пинк Флойд” онова, което представлявал Сталин за СССР. - Роджър Уотърс бил като Сталин в „Пинк Флойд“

Роджър Уотър бил за „Пинк Флойд” онова, което представлявал Сталин за СССР.

Ник Мейсън от „Пинк Флойд” сравни бившия си колега Роджър Уотърс със Сталин. Според него напускането на басиста през 1984 г. се отразило на групата по същия начин като смъртта на диктатора върху съдбата на СССР.

„Сигурно е било същото, когато е починал Сталин. Трябваше ни известно време да се възстановим. Имахме труден 3-4-годишен период”, каза Мейсън в интервю за „Моджо”.

Барабанистът разказа и как е протекла последната среща между него, Дейвид Гилмор и Роджър Уотърс през 1984 г.: „Роджър мислеше, че ние сме решили да приключим. Ние с Дейвид пък си мислехме, че той е решил да приключи с групата. Работата е там, че всички онези леко неуравновесени хора са великолепни музиканти. След като вече бяхме без лудия Сид (напусналият през 1968 г. Сид Барет) и лудия Роджър, имаше опасност за почнем да се занимаваме с глупости”.

Междувременно предстоящият да излезе на 10 ноември нов албум на „Пинк Флойд” – The Endless River, постави рекорд за 2014 г. по брой на предварителни продажби в Amazon. От сайта за интернет търговия отбелязаха, че има голяма вероятност да подобри и абсолютния рекорд по поръчаки на музикални албуми в онлайн магазина, който сега се държи от Midnight Memories (2013 г.) на момчешката група „Уан Дайрекшън”. Засега обаче The Endless River е на пето място I Dreamed A Dream на Сюзън Бойл, Swing Both Ways на Роби Уилямс и Progress на „Тейк дет”.

Преди седмица „Пинк Флойд” обявиха, че този албум ще е последният в кариерата им.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90