POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Роджър Уотърс с нов концерт в България

Чакаме го през 2018-а, датата все още не е обявена

На турнето Уотърс изпълнява песни от албумите на „Пинк Флойд“ – The Dark Side of the Moon, The Wall, Animals и Wish You Were Here. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Роджър Уотърс с нов концерт в България

На турнето Уотърс изпълнява песни от албумите на „Пинк Флойд“ – The Dark Side of the Moon, The Wall, Animals и Wish You Were Here. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Уотърс пристига за нов концерт в България. Това става ясно от съобщение на официалния сайт на музиканта – според анонса, турнето Us+Them („Нас+Тях“), след 63 разпродадени концерта в САЩ и Канада през 2017 г., ще предложи събития в още 23 държави в Европа, „от Португалия до Русия“. Една от изброените страни е България – но все още не знаем точната дата, нито дали концертът ще е в София (което е много вероятно).

На турнето Уотърс изпълнява песни от албумите на „Пинк Флойд“ – The Dark Side of the Moon, The Wall, Animals и Wish You Were Here.

Съоснователят на култовата банда излезе за пръв път пред родната публика през 2013-а на националния стадион „Васил Левски“. Тогава той символично подкрепи течащите в онз момент антиправителствени протести, като изписа на стената зад себе си „Оставка“ на български език.

Европейската част на турнето Us+Them ще започне през пролетта на 2018-а с пет концерта в Германия и един в Австрия. След това предстоят участия (във все още необявен ред) в Белгия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Холандия, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Норвегия, Полша, Португалия, Русия, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания.

Преди това, в началото на 2018-а, Уотърс ще бъде в Австралия и Нова Зеландия.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС