Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Роджър Уотърс записва нов албум с продуцента на „Рейдиохед“

Това са песни за любовта - както всъщност са песните във всичките ми албуми, казва музикантът

„Това беше отчасти магическо приключение, отчасти политическа тирада и отчасти жива мъка“, разказва Роджър Уотърс за новия си албум. - Роджър Уотърс записва нов албум с продуцента на „Рейдиохед“

„Това беше отчасти магическо приключение, отчасти политическа тирада и отчасти жива мъка“, разказва Роджър Уотърс за новия си албум.

Бившият лидер на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс работи над нов солов албум заедно с Найджъл Годрич, продуцент на повечето албуми на „Рейдиохед“. Уотърс потвърди новината пред списание „Ролинг Стоун“.

Това ще бъде първия му албум след Amused to Death през 1992 г. Отначало материалът представлявал радиопиеса – с 12 песни, за едно момиченце, което сънува, че някъде убиват всички деца и заедно с дядо си се опитват да разберат защо.

Това беше отчасти магическо приключение, отчасти политическа тирада и отчасти жива мъка – разказва Уотърс. – Запознах Найджъл с пиесата, той хареса отделни части от нея и започнахме работа. Междувременно аз бях дълбоко влюбен. Така че това са песни за любовта – както всъщност са песните във всичките ми албуми. Въпросът не е само защо убиваме децата. Въпросът е как да приемем любовта – ако имаме късмет да я срещнем – и да я накараме да заблести.“

Част от песните за новия албум са вече готови, Роджър Уотърс и Найджъл Годрич планират да запишат останалата част през ноември.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Пинк Флойд“ се събират през 1965 година. Роджър Уотърс става основен автор на песните в групата след напускането на Сид Барет, заменен в началото на 1968 г. от Дейвид Гилмор. В историята си групата е продала над 300 милиона копия от албумите си. Уотърс я напуска през 1985 г.

Найджъл Годрич е музикален продуцент и звукорежисьор, работил освен с „Рейдиохед“ с „Ред хот чили пепърс“, Пол Маккартни, U2 и други изпълнители.

https://youtu.be/LkZsMs-iKZk

МОЦАРТ – РЕКВИЕМ

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3