Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Роджър Уотърс записва нов албум с продуцента на „Рейдиохед“

Това са песни за любовта - както всъщност са песните във всичките ми албуми, казва музикантът

„Това беше отчасти магическо приключение, отчасти политическа тирада и отчасти жива мъка“, разказва Роджър Уотърс за новия си албум. - Роджър Уотърс записва нов албум с продуцента на „Рейдиохед“

„Това беше отчасти магическо приключение, отчасти политическа тирада и отчасти жива мъка“, разказва Роджър Уотърс за новия си албум.

Бившият лидер на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс работи над нов солов албум заедно с Найджъл Годрич, продуцент на повечето албуми на „Рейдиохед“. Уотърс потвърди новината пред списание „Ролинг Стоун“.

Това ще бъде първия му албум след Amused to Death през 1992 г. Отначало материалът представлявал радиопиеса – с 12 песни, за едно момиченце, което сънува, че някъде убиват всички деца и заедно с дядо си се опитват да разберат защо.

Това беше отчасти магическо приключение, отчасти политическа тирада и отчасти жива мъка – разказва Уотърс. – Запознах Найджъл с пиесата, той хареса отделни части от нея и започнахме работа. Междувременно аз бях дълбоко влюбен. Така че това са песни за любовта – както всъщност са песните във всичките ми албуми. Въпросът не е само защо убиваме децата. Въпросът е как да приемем любовта – ако имаме късмет да я срещнем – и да я накараме да заблести.“

Част от песните за новия албум са вече готови, Роджър Уотърс и Найджъл Годрич планират да запишат останалата част през ноември.

„Пинк Флойд“ се събират през 1965 година. Роджър Уотърс става основен автор на песните в групата след напускането на Сид Барет, заменен в началото на 1968 г. от Дейвид Гилмор. В историята си групата е продала над 300 милиона копия от албумите си. Уотърс я напуска през 1985 г.

Найджъл Годрич е музикален продуцент и звукорежисьор, работил освен с „Рейдиохед“ с „Ред хот чили пепърс“, Пол Маккартни, U2 и други изпълнители.

https://youtu.be/LkZsMs-iKZk

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах