Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Рокада на шефове между БНТ и Нова

Новинарските директори Даниел Чипев и Константин Кисимов сменят телевизиите

След години в Нова телевизия, Константин Кисимов се завръща в БНТ, където започва кариерата му. Снимка: Нова тв - Рокада на шефове между БНТ и Нова

След години в Нова телевизия, Константин Кисимов се завръща в БНТ, където започва кариерата му. Снимка: Нова тв

Две от трите най-големи български телевизии сменят директорите на новините си. Даниел Чипев, който бе шеф на дирекция „Информация“ и отговаряше за новините, актуалните предавания и спорта в БНТ, преминава в Нова телевизия – където се завръща под ръководството на Вяра Анкова, а Константин Кисимов, който доскоро бе на аналогичен пост в частната медия, се прехвърля в обществената, съобщава „24 часа“.

Фактически, Чипев поема функцията на Дарина Сарелска, която бе освободена от поста през лятото. От 9 октомври генерален директор „Информация“ в Нова, след два мандата начело на БНТ, е Вяра Анкова.

Работата на Даниел Чипев в обществената телевизия, където ръководител от август е Константин Каменаров, ще поеме Константин Кисимов, още от днес, 23 октомври. За него БНТ не е чужда – кариерата му започва именно там, като редактор, а впоследствие и като главен редактор на новините. Сетне години наред Кисимов работи в Нова тв – като продуцент, зам.-главен редактор на новините и актуалните предавания и изпълнителен продуцент. През юли той напусна телевизията, за да поеме новините в „България он ер“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90