Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Ролинг Стоунс“ пускат песен с Джими Пейдж, смятана за изгубена

„Скарлет“ ще излезе през септември в ново издание на албума „Goats Head Soup“

Мик Джагър на корицата на „Goats Head Soup“, който предстои да бъде преиздаден тази есен. - „Ролинг Стоунс“ пускат песен с Джими Пейдж, смятана за изгубена

Мик Джагър на корицата на „Goats Head Soup“, който предстои да бъде преиздаден тази есен.

Песен на „Ролинг Стоунс“, записана заедно с Джими Пейдж от „Лед Цепелин“ и смятана дълго за изгубена, най-сетне ще бъде чута от широката публика. „Скарлет“ (Scarlet) е именувана на дъщерята на Пейдж и е записана през октомври 1974 г. Според описанията, има „няколко китарни текстури“ и е „заразяваща като всичко, което групата е сътворила в тази свята ера“, пише „Гардиън“.

Записът ще излезе на 4 септември и ще бъде част от луксозно издание на албума на „Стоунс“ „Goats Head Soup“ от 1973 г. Той е записан в Ямайка и ще включва още две нови песни. Първата от тях е „Criss Cross“, която вече бе пусната в публичното пространство с видео. Записът всъщност е нова версия на динамичното рок парче „Criss Cross Man“. Другият запис е „All the Rage“.

В изданието „Goats Head Soup“ ще бъде включен и още един албум със записи на живо – „Brussels Affair“.

В момента „Ролинг Стоунс“ работят върху нов материал, който ще влезе в първия им албум с оригинална тяхна музика от 2005-а насам. Първият сингъл от колекцията – „Живот в призрачен град“ (Living in a Ghost Town), излезе през април тази година. Според някои критици, той е значително по-добър от онова, което Мик Джагър и Кийт Ричардс измисляха преди 15 години.

Вижте още: „РОЛИНГ СТОУНС“ С НОВА ПЕСЕН: „ЖИВОТ В ПРИЗРАЧЕН ГРАД“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90