Романът „Една и съща река“ на Здравка Евтимова излезе в САЩ

Заглавието му на английски е по стихотворение на Силвия Недкова - „Може да се усмихваш в сряда“

Здравка Евтимова. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Романът „Една и съща река“ на Здравка Евтимова излезе в САЩ

Здравка Евтимова. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Романът „Една и съща река“ на Здравка Евтимова вече е на пазара в САЩ, съобщи самата авторка. 

Заглавието на „Една и съща река“ на американския пазар е променено. Авторката и издателят Марк Естрин са избрали строфа от стихотворението на Силвия Недкова „Човекът от отсрещната страна на улицата“, което Здравка Евтимова е превела на английски – „You Can Smile on Wednesdays“ (Може да се усмихваш в сряда).

Това е осмият роман на Евтимова, който излиза в САЩ. Когато излиза през 2015 г. (от „Жанет 45“), той спечели и наградата „Роман на годината“ в конкурса на фонд „13 века България“.

Издателство „Fomite Books“ за четвърти път се спира на произведение на Евтимова. През 2012 г. издават сборника ѝ с разкази „Carts and Other Stories“ (Стари коли и други истории“), през 2015-а романът „Sinfonia Bulgarica“, а през 2017 г. – романът „In the Town of Joy and Peace“ (В града на радостта и мира).

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg