Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Два рода равно знатни от Верона в НДК (видео)

Спектакълът „Ромео и Жулиета“ на Московския сити балет пристига в България

Автор на хореографията по трагедията на Уилям Шекспир е Виктор Смирнов-Голованов, основател на трупата и бивш солист на Болшой балет. - Два рода равно знатни от Верона в НДК (видео)

Автор на хореографията по трагедията на Уилям Шекспир е Виктор Смирнов-Голованов, основател на трупата и бивш солист на Болшой балет.

Пламенната любовна история на Ромео и Жулиета, разказана чрез изкуството на балета с музиката на Сергей Прокофиев, ще се разрази на сцената на зала 1 на НДК тази есен. На 24 ноември у нас пристига Московският сити балет, с трупа колкото голям български театър – с над петдесет балетисти.

Автор на хореографията по трагедията на Уилям Шекспир и музиката на Прокофиев е Виктор Смирнов-Голованов, основател на трупата и бивш солист на Болшой балет. Той е още постановчик на знаменития балет „Анна Каренина” съвместно с Мая Плисецкая, както и
създател на първия спектакъл „Маскарад” по музика на Хачатурян.

В главните роли в „Ромео и Жулиета“ влизат Талгат Коджабаев, Лилия Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева. След столицата, спектакълът пътува за Варна (26 ноември) и Бургас (27 ноември).

Московският сити балет е създаден през 1988г. Оттогава до днес, той съхранява и развива традициите на класическия руски балет, като постановките му отговарят на най-високите стандарти за майсторство в това изкуство.

Билети за представленията в София, Варна и Бургас могат да бъдат закупени на цени от 30 до 90 лева.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах