VivaPay

Росен Миланов отново на родна сцена

Заедно със Софийската филхармония ще изпълнят „Реквием“ от Верди

На 12 декември родната публика ще има редкия шанс да чуе изпълнение на маестро Росен Миланов. Снимка: Личен архив - Росен Миланов отново на родна сцена

На 12 декември родната публика ще има редкия шанс да чуе изпълнение на маестро Росен Миланов. Снимка: Личен архив

Диригентът Росен Миланов се завръща на българска сцена с концерт на 12 декември в зала „България“. Заедно със Софийската филхармония ще изпълнят „Реквием“ от Джузепе Верди.

Това е една от редките изяви на маестрото у нас, който до 2008 г. бе главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР, а след това работи предимно в Америка. Последно българската публика го аплодира през 2017-а, с 5-годишна пауза преди това.

Започнал като диригент на Нов симфоничен оркестър в София, където начело е 17 години, през годините Миланов е дирижирал оркестри в цял свят, отскоро е музикален директор на словенския оркестър на RTV в Любляна – пост, който в момента заема още в симфоничните оркестри в Кълъмбъс, Охайо, Принстън и Чаутакуа. Работил е с националния оркестър във Вашингтон, със симфониците на Ню Джърси, Сиатъл, Индианополис, Бостън, Питсбърг… той бе диригент на големия благотворителен концерт на соул кралицата Арета Франклин през 2010-а във Филаделфия. Солисти в негови концерти са били Йо-йо Ма, Ицхак Пърлман, Джошуа Бел, Мидори… Работи и като преподавател в „Джулиард Скул“, където ръководи оркестъра „Пре-Колидж“.

Солисти в концерта на 12 декември в зала „България“ са певците Цветелина Василева, Мариана Пенчева, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров. Участва и Националният филхармоничен хор с диригент Славил Димитров.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg