Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Росен Плевнелиев: Демокрацията не може да бъде победена

Новината от Париж дълбоко ме потресе и ужаси, пише в писмо до Франсоа Оланд българският президент

Република България остро осъжда всяка форма на тероризъм и насилие, пише Росен Плевнелиев. - Росен Плевнелиев: Демокрацията не може да бъде победена

Република България остро осъжда всяка форма на тероризъм и насилие, пише Росен Плевнелиев.

Убеден съм, че демокрацията и ценностите, в които вярваме, са по-силни от тероризма и не могат да бъдат победени“, пише до френския си колега българският президент Росен Плевнелиев. Държавният глава определя като варварски и нехуманен акт серията от кървави атентати в Париж от петък вечерта.

Президентът заявява, че страната ни остро осъжда случилото се и е готова да окаже пълно съдействие на френските власти и на разследващите органи в този тежък момент.

„Новината дълбоко ме потресе и ужаси – пише в писмото си до Оланд Плевнелиев.Няма кауза, която да оправдае убийството и насилието над невинни хора.

Вижте пълния текст от прессекретариата на президента Росен Плевнелиев:

Като варварски и нехуманен акт, насочен срещу принципите и устоите на демократичните общества определи президентът Росен Плевнелиев терористичните актове в Париж на 13 ноември. В съболезнователно писмо до президента на Френската република Франсоа Оланд държавният глава остро осъди атаките, които отнеха живота на невинни хора.

„Новината за най-кървавите терористични атаки в сърцето на Париж, отнели повече от сто човешки животи, дълбоко ме потресе и ужаси. Няма кауза, която да оправдае убийството и насилието над невинни хора. В този толкова тежък за Френската република момент бих искал да Ви уверя в съпричастността и солидарността на българския народ. Убеден съм, че демокрацията и ценностите, в които вярваме, са по-силни от тероризма и не могат да бъдат победени”, написа държавният глава в съболезнователно писмо до президента на Франция.

„Република България остро осъжда всяка форма на тероризъм и насилие. Само с общи и решителни усилия можем да се противопоставим на подобни нехуманни действия, насочени срещу принципите и устоите на нашите демократични общества. България е готова да окаже пълно съдействие на френските власти и на разследващите органи в този тежък за Франция момент. Уверен съм във Вашата и на френския народ решимост да стигнете докрай в тази тежка задача и виновните за тези варварски актове ще бъдат наказани с цялата сила на закона“, се казва в писмото на президента Росен Плевнелиев до президента Франсоа Оланд.

Държавният глава изразява дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите и надежда за бързо възстановяване на ранените и пострадалите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Касапница