Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Росен Плевнелиев пише три книги

В „Извадки от моя дневник“ президентът дава личното си послание към българския народ

Новата фондация на Росен Плевнелиев ще носи името „Решение за бъдещето“. - Росен Плевнелиев пише три книги

Новата фондация на Росен Плевнелиев ще носи името „Решение за бъдещето“.

Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев работи едновременно по три книги – две на български и една на английски език. В интервю за предаването „Събуди се“ на Нова телевизия той обясни, че в „Президент в трудни години“ (задължителна за държавния глава след края на мандата, според Плевнелиев) събира свои ключови речи, интервюта и статии за него, а в „Извадки от моя дневник“ дава личното си послание.

„Втората книга пиша от сърце и душа. Тя ще бъде моето лично послание към българския народ. Тя се казва „Извадки от моя дневник“. Изписах 7 много дебели тефтера по време на мандата си – каза Плевнелиев. – Пишех, когато ми беше тежко. Пишех, когато проглеждах по някакъв начин в бъдещето. Пишех, когато разбирах важни неща.“

Президентът сподели, че е разбрал, че у нас политиците не са толкова широкоскроени, колкото в началото е очаквал. Затова и вероятно заради „Извадки от моя дневник“ ще има обидени:

„Хората, по-специално политиците, не бяха толкова широкоскроени, колкото очаквах. Все някой беше недоволен. Да, със сигурност ще има обидени. Но който иска да се сърди – да се сърди“.

Иначе, новата фондация на Росен Плевнелиев ще носи името „Решение за бъдещето“. Тя, регистрирана само преди няколко дни, ще работи в полза на образованието с университети и читалища, ще се занимава и с благотворителни каузи. Президентът коментира, че фондацията ще приема и дарения, но на въпрос какво ще стане, ако политици поискат да помагат, лаконично отвърна, че „няма да стане“.

Интервюто си пред журналиста Велина Сашева Росен Плевнелиев даде от новия си офис, който по закон му е отреден от държавата. Президентът ще работи по бъдещите си инициативи, видяха зрителите, заобиколен от много книги и картини. Сред нещата има още шах, каската му от времето на регионален министър, мартеница Пижо и Пенда, специално направена му от дечица, икона на Св. Георги, Библия, подарена му от патриарх Неофит…


Цялото интервю можете да видите в сайта на Нова телевизия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90