Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Роскосмос“ потвърди: американците са кацнали на Луната през 1969 г.

Въпросът е бил поставен в руския парламент

През 2019 г. по случай 50-годишнината от кацането на Луната в НАСА бе подредена изложба с възстановки от събитието. Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Роскосмос“ потвърди: американците са кацнали на Луната през 1969 г.

През 2019 г. по случай 50-годишнината от кацането на Луната в НАСА бе подредена изложба с възстановки от събитието. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпрос дали е било реално кацането на Луната през 1969 година са разисквали в руската Дума по време на посещението на директора на „Роскосмос“ Юрий Борисов, съобщава „The Moscow Times“.

Депутатът от анексирания Луганск в Украйна Ярослав Нилов е попитал шефа на руската космическа агенция:

Относно посещението на американците на Луната… Как се отнасяте към различните интерпретации дали са били, или не, Холивуд или не-Холивуд, или наистина са били, видели са това, получили са такива сигнали, че сега се опитват по всякакъв начин да променят твърдата си позиция относно Луната?

Юрий Борисов, който от 2022 г. оглавява държавната космическа агенция на Руската федерация, е бил категоричен:

Имам налице един факт, интересувал съм се от този въпрос. Тогава те са предали на СССР част от лунния грунт, доставен от астронавтите по време на тази експедиция. Според експертизата на руската Академия на науките, грунтът се е оказал наистина лунен. Това е отговорът на въпроса ви“.

Съмняващият се Ярослав Нилов е завършил с отличие Московския институт по енергетика, уточняват от „The Moscow Times“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС