Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Роуз Макгоуън нападна Мерил Стрийп заради Уайнстийн

Носителката на 3 оскара твърди, че не е знаела за поведението на „свинското чудовище“

Мерил Стрийп в „Желязната лейди“ и Роуз Макгоуън в „Бибрутално: Разходка смърт“ - Роуз Макгоуън нападна Мерил Стрийп заради Уайнстийн

Мерил Стрийп в „Желязната лейди“ и Роуз Макгоуън в „Бибрутално: Разходка смърт“

Американската актриса Роуз Макгоуън нападна Мерил Стрийп в Туитър, след като узнала, че тя ще бъде сред онези, които ще отидат на церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ в черно, в знак на протест срещу сексуалния тормоз.

„Актриси като Мерил Стрийп, които радостно работеха със „свинското чудовище“ ще се облекат в черно на „Златния глобус“ в знак на мълчалив протест. Именно вашето мълчание е проблемът. Вие ще приемете фалшива награда със затаен дъх и реално нищо няма да промените. Аз презирам вашето лицемерие. Може би, всяка от вас трябва да си облече по една рокля Marchesa“, написа Макгоуън.

Marchesa е марката на модната дизайнерка Джорджина Чапман – бившата жена на холивудския продуцент Харви Уайнстийн, която напусна мъжа си след вълната от обвинения в сексуален тормоз по негов адрес от десетки холивудски актриси.

Впоследствие Макгоуан, която обвинява Уайнстийн в изнасилване, се извини и изтри туита.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Беше несправедливо да споменавам роклята Marchesa и се извинявам за това. Но когато видях снимката на Алиса Милано с GC (инициалите на Джорджина Чапман), нещо в мен се разпали и даже не знам как да го формулирам“, написа тя.

През октомври Роуз Макгоуън бе сред първите жени, обвинили известния холивудски продуцент Харви Уайнстийн в изнасилване и сексуален тормоз.

В своя защита Мерил Стрийп заяви, че когато е работила с Харви Уайнстийн, не е знаела за обвиненията срещу него. Самият той отрича всички обвинения в секс без взаимно съгласие.

В публикувано в „Хъфингтън Поуст“ изявление Мерил Стрийп, носителка на три награди „Оскар“, отбелязва, че ѝ е много обидно да слуша обвиненията от страна на Роуз Макгоуън.

„Аз никога не съм била канена в неговата хотелска стая – добавя Стрийп. – Той се нуждаеше от мен много повече, отколкото аз от него, и е направил всичко, за да не знам нищо“.

„Роуз направи невярно предположение за мен и го разтръби, но аз бих искала тя да знае истината“, написа Стрийп и добави, че е предала чрез свои приятели телефонния си номер на Макгоуън, когато е видяла туита ѝ.

„Цял ден чаках да се обади – продължава актрисата. – Надявах се, че ще ме изслуша. Не се обади, но сега се надявам, че ще прочете тези редове. На мен наистина ми е мъчно, че тя ме смята за враг, защото ние и двете – заедно с всички жени в нашия бизнес – имаме един и същ заклет враг“, завършва Стрийп.

Мерил Стрийп е работила с Уайнстийн по филми като „Желязната лейди“ и „У дома през август“, и дори го нарече на шега „бог“ по време на церемонията на връчването на оскарите през 2012 година.

Това не е първото изказване на Мерил Стрийп по повод най-гръмкия скандал в Холивуд през последните години. Когато през октомври се появиха първите обвинения срещу Уайнстийн, тя обяви, че иска да е ясно: съвсем не на всички е било известно за подозренията относно продуцента, в това число лично тя не е знаела нищо.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах