POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Розамунд Пайк със „Златен глобус“ в категорията на Мария Бакалова

Розамунд Пайк в I Care a Lot - Розамунд Пайк със „Златен глобус“ в категорията на Мария Бакалова

Розамунд Пайк в I Care a Lot

Розамунд Пайк спечели „Златен глобус“ за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си в I Care A Lot, оборвайки очакванията на експерти и публика, че Мария Бакалова ще триумфира в категорията.

Бакалова стана първата българска актриса с номинация за „Златен глобус“ за ролята на дъщерята на Борат в „Борат 2“ и впечатли Холивуд с историята на успеха си – от слабо позната в родината си до едно от най-обсъжданите имена в настоящия награден сезон.

Холивудската асоциация на чуждестранните пресжурналисти връчи престижните отличия в церемония, излъчена на живо от двата бряга на Америка с водещи Ейми Полър и Тина Фей.

Пайк спечели глобуса в съперничеството на Бакалова, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър.

Приемайки наградата, Розамунд Пайк се обърна към останалите номинирани и спомена сцена от „Борат 2“ с Мария Бакалова:

„Дами, поздравявам ви! Аз трябваше да изплувам от потъваща кола. И все пак това бе по-хубаво, отколкото да бъда в една стая с Руди Джулиани. Мария, поздравявам те за блясъка и смелостта“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg