Розамунд Пайк със „Златен глобус“ в категорията на Мария Бакалова

Розамунд Пайк в I Care a Lot - Розамунд Пайк със „Златен глобус“ в категорията на Мария Бакалова

Розамунд Пайк в I Care a Lot

Розамунд Пайк спечели „Златен глобус“ за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си в I Care A Lot, оборвайки очакванията на експерти и публика, че Мария Бакалова ще триумфира в категорията.

Бакалова стана първата българска актриса с номинация за „Златен глобус“ за ролята на дъщерята на Борат в „Борат 2“ и впечатли Холивуд с историята на успеха си – от слабо позната в родината си до едно от най-обсъжданите имена в настоящия награден сезон.

Холивудската асоциация на чуждестранните пресжурналисти връчи престижните отличия в церемония, излъчена на живо от двата бряга на Америка с водещи Ейми Полър и Тина Фей.

Пайк спечели глобуса в съперничеството на Бакалова, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър.

Приемайки наградата, Розамунд Пайк се обърна към останалите номинирани и спомена сцена от „Борат 2“ с Мария Бакалова:

„Дами, поздравявам ви! Аз трябваше да изплувам от потъваща кола. И все пак това бе по-хубаво, отколкото да бъда в една стая с Руди Джулиани. Мария, поздравявам те за блясъка и смелостта“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах