VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Рожден ден на Азарян, 8 години след смъртта му

Прожекция на „Чайка“ с вход свободен в „Армията“

Екипът на „Чайка“ на Крикор Азарян. - Рожден ден на Азарян, 8 години след смъртта му

Екипът на „Чайка“ на Крикор Азарян.

Вечерта на 15 март ще е специална за Военния театър. На тази дата Крикор Азарян би навършил 83 години. В негова памет Театър „Българска армия“ представя прожекция на една от последните му постановки – „Чайка“ от Антон Чехов. На записа, който ще се гледа от 19,30 часа при свободен вход в сцена-клуб „МаксиМ“, може да се видят последните репетиции на Азарян, непосредствено преди премиерата през 2007-а.

В представлението на Азарян, което той прави за 75-ия си рожден ден, играят Иван Радоев, Милен Миланов, Георги Новаков, Мирослав Косев, Иван Ласкин, Иван Бърнев, Меглена Караламбова и Бойка Велкова, Анастасия Ингилизова и Александра Сърчаджиева.

През 2010 г. на режисьора посмъртно бе присъден почетен „Аскеер“ за трите му постановки на Чехов – освен „Чайка“ във Военния, още „Три сестри“ в Младежкия театър „Николай Бинев“ и „Вишнева градина“ в Народния.

Азарян работи на сцената на Театър „Българска армия“ в продължение на 38 години. След себе си е оставил легендарни постановки като „Вишнева градина“ (1974 и 1995); „Лулу“ (1991); „Опит за летене“ (1996); „Буре барут“ (1999); „Трамвай желание“ (2006)…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС