Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Рожден ден с поети, малки и големи

Столична библиотека празнува 88-ата си годишнина със стихове и изложби

Аксиния Михайлова чете стихове заедно с ученически клуб „Отвъд кориците“. - Рожден ден с поети, малки и големи

Аксиния Михайлова чете стихове заедно с ученически клуб „Отвъд кориците“.

Столична библиотека празнува 88-ата си годишнина, а сред събитията, които са включени в честванията, попада и любопитна симбиоза – четене на стихове от утвърдени автори и ученици. Редом до Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Георги Константинов, Елисавета Шапкарева и други застават младите поети от литературен клуб „Отвъд кориците“. Те застават заедно под светлината на факлите на 24 октомври от 19 часа на стълбите пред библиотеката.

Преди кулминацията на празника, от 11 часа в Мраморното фоайе ще бъде открита изложба от оригинални картини от колекциите на Столична библиотека. Сред тях попадат рисунка от Златю Бояджиев, автопортрет на Петър Чуховски и автопортрет на Иван Пенков.

„Библиотеката на София през годините“ е друго от предложенията за рождения ден – в нея гостите могат да видят редки и ценни книги от фонда на библиотеката – като „Българските книжници“ на Васил Априлов от 1841-а, „Буквар болгарский“ на Петър Берон от 1846-а, „Няколко мисли за българский язик и за образованието у българити“ на Найден Геров от 1852-а, „Хаджи Димитър Ясенов: Драма от 5 действия“ на Любен Каравелов от 1872-а, „Няколко речи о Асеню първому, великому царю българскому и сину му Асеню второму“ на Георги Раковски от 1860-а и др.

От 14 ч. пък ще се проведе литературна викторина за ученици – в зала „Вяра“ на четвъртия етаж.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах