Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русенската опера скача в попа с хитове на АББА

Класиката става все по-комерсиална

Найден Тодоров, директор на Русенската опера, ще дирижира поп концерт. - Русенската опера скача в попа с хитове на АББА

Найден Тодоров, директор на Русенската опера, ще дирижира поп концерт.

Русенската опера е пред старта на лятно турне с хитове на АББА и песните на Борис Карадимчев. Певците ще огласят с песните на шведската попгрупа летните театри на Русе (11юли), Варна (12 юли), Добрич (13 юли) и Бургас (14 юли). 

В поп-оперното шоу „Класиката среща АББА” солистки ще бъдат германските певици Илона Герулат (Агнета) и Даниела Щингел (Ани-Фрид). Заедно с тях на сцената излиза рок група и оркестърът на Русенската опера под диригентството на Найден Тодоров. Герулат и Щингел участват в различни студийни и телевизионни проекти като беквокали от 2001 г. През 2013г. двете стават солистки в музикалния спектакъл „AББA в симфония с голям симфоничен оркестър“ в Ландау, Германия.

Оркестърът на Операта в Русе се готви и за концерта „Оставаме с песните на Борис Карадимчев”. Шоуто в памет на композитора, който почина през месец април тази година, ще бъде показано в летните театри на Бургас и Русе на 15 и 16 юли.

Песните на Карадимчев „Момчето си отива“, „Оркестър без име“, „Бяла тишина“, „Богатство“, „Нашият град“… са специално оркестрирани за голям симфоничен оркестър и ще бъдат изпълнени под диригентството на Григор Паликаров. В концерта ще участват Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Васил Петров и Орлин Павлов, както и концертмайсторът на Софийска филхармония Калина Христова.

Програмата на концерта включва още Фантазия за цигулка и оркестър Something по теми на „Бийтълс”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90