Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русия излезе от Международната асоциация на кинотеатрите

Киносалоните излъчват тв сериали поради липса на нови световни заглавия

Заради западните санкции във връзка с руската инвазия в Украйна, новите световни филми рядко достигат до голям екран в Русия, а ако се излъчват, кината използват пиратски копия. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Русия излезе от Международната асоциация на кинотеатрите

Заради западните санкции във връзка с руската инвазия в Украйна, новите световни филми рядко достигат до голям екран в Русия, а ако се излъчват, кината използват пиратски копия. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия излиза от Международната асоциация на кинотеатрите, която обединява европейските национални асоциации и собственици на кинотеатри – UNIC, съобщава „Интерфакс”. Според ръководителя на руското представителство на компанията за маркетингови данни „Сomscore” Роман Исаев заявлението за излизане вече е изпратено.

Решението е взето в резултат на вътрешни разговори как да се постъпи в контекста на отказа на големите холивудски студиа да работят в Руската федерация, но и заради „цялостната риторика срещу Русия в сферата на развлекателния бизнес”.

Според Исаев е бил разглеждан вариант UNIC да изключи принудително Руската федерация, но решението на руската Асоциация на собствениците на кинотеатри е изпреварило изгонването.

В момента заради липсата на нови световни заглавия в кината на Русия се излъчват телевизионни сериали.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС