POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русия може да блокира Туитър след месец

Компанията трябва да отстрани материали за несанкционирани от властите протестни акции

Руските власти заплашват Туитър с глоба от 13,5 млрд. рубли (около 155 млн. евро) за неспазване на руското законодателство. - Русия може да блокира Туитър след месец

Руските власти заплашват Туитър с глоба от 13,5 млрд. рубли (около 155 млн. евро) за неспазване на руското законодателство.

Руският орган по комуникациите – „Роскомнадзор“ – ще блокира Туитър на територията на Русия след месец, ако междувременно от социалната мрежа не бъде премахната забранена според руското законодателство информация, пише ТАСС, позовавайки се на директора на „Роскомнадзор“ Вадим Суботин.

От 10 март руските власти са забавили скоростта на Туитър в Русия за всички мобилни и за 50% от стационарните устройства. Причината е в отказа да бъдат отстранени забранените материали. Според „Роскомнадзор“ към 10 март става дума за 3168 публикации, за отстраняването на които държавното ведомство е изпратило 28 хиляди изисквания за отстраняване. „Роскомнадзор“ уточнява, че става дума основно за публикации, в които има призиви към тийнейджъри да участват в „несанкционирани акции” и протести. Забавянето на Туитър при зареждане се отнася само за фото и видеоматериали, твърдят от надзора.

Освен това руските власти заплашват Туитър с глоба от 13,5 млрд. рубли (около 155 млн. евро) за неспазване на руското законодателство.

Вадим Суботин е подчертал, че ако компанията изпълни всички изисквания, санкциите ще бъдат отменени.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg