Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Русия организира подобие на Асамблеята „Знаме на мира”

Целта е „демонстрация на достиженията на руската култура сред най-малките”

Международната детска асамблея „Знаме на мира“ е фестивал на детското изкуство под егидата на ООН, организиран през 1979 г. по идея на Людмила Живкова, председател на Комитета за култура. - Русия организира подобие на Асамблеята „Знаме на мира”

Международната детска асамблея „Знаме на мира“ е фестивал на детското изкуство под егидата на ООН, организиран през 1979 г. по идея на Людмила Живкова, председател на Комитета за култура.

Международен детски културен форум анонсира министърката на културата на Руската федерация Олга Любимова в своя Телеграм канал. Подобието на организираната през 1979 г. от Людмила Живкова детска асамблея „Знаме на мира“ ще се проведе в Москва от 24 до 28 август. Не се посочва кои държави са поканени за участие.

В съобщението си Любимова заявява, че фестивалът е „откриване на нови възможности за междукултурен диалог и демонстрация на достиженията на руската култура сред най-малките дейци на изкуството“.

Предвижда се събитието да е разделено на фестивална и делова част. Участниците ще бъдат ангажирани в дискусии, срещи с водещи представители на руската култура, майсторски класове и екскурзионни обиколки из Русия. По думите на Любимова, програмата на форума ще бъде в четири формата: „възрастни ще говорят на възрастни, деца – на деца, деца – на възрастни и възрастни – на деца“.

Подобен форум е бил предвиден и през 2021 г., но тогава е бил отменен заради Ковид-пандемията.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах