Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русия остава без бразилски сериали

Спират внезапно сериалите, които руските зрители следят по телевизията

Сцена от бразилския сериал „Клонинг“, който спира излъчването си по руските телевизии - Русия остава без бразилски сериали

Сцена от бразилския сериал „Клонинг“, който спира излъчването си по руските телевизии

Най-голямата португалоезична телекомуникационна компания в света Globo прекратява работата си в Русия, отменя договорите с руските си партньори и спира да продава правата за своите телевизионни сериали, съобщава ТАСС. Причината за спирането е продължаващата руска инвазия в Украйна и санкциите, които светът налага на Руската федерация.

В момента руските зрители следят с особен интерес по телевизията два бразилски сериала – „В името на любовта“ и „Клонинг“. На стрийминговата платформа на Globo има още пет бразилски теленовели.

Globo освен това спира закупуването на нови руски филми, сериали и анимации.

Бразилската компания е известна в цял свят с много характерни теленовели, оформили собствен жанр в телевизионните сериали. Именно тази компания излъчи преди десетилетия в цяла Източна Европа сериала „Робинята Изаура“. Българските зрители я познават и чрез продукциите ѝ „Шоколад и пипер“, „Семейни връзки“ и други.

Междувременно стана ясно, че и Wаrner Media напуска Русия заедно със стрийминговата си компания HBO, ден след като Netflix обяви, че се оттегля от руския пазар.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС