Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Русия ще „наказва” за нарушаване на правата на руснаци по света

Думата прие закон за изземване на активи от „нарушители на правата на руснаците”

Новият закон ще засяга чуждестранни граждани, но ще важи само на територията на Русия. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Русия ще „наказва” за нарушаване на правата на руснаци по света

Новият закон ще засяга чуждестранни граждани, но ще важи само на територията на Русия. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Санкции срещу всеки чужденец, който нарушава правата на руснак, предвижда закон, приет днес от руската Дума, съобщи РИА „Новости”. Досега подобни законови мерки бяха предвидени само за граждани на САЩ.

Според новото руско законодателство всеки, който наруши правата на руснаците по света, ще получи забрана да пътува в Руската федерация, ще му бъдат отнети активите на територията на Русия, ще му бъде забранено да извършва сделки и финансови операции и ще бъдат затворени всички фирми, в които има дялово участие.

За нарушение на правата ще се смята: нарушаване на основни права и свободи на човека, извършени престъпления срещу руски граждани, оправдаване или освобождаване от отговорност на лица, които са извършили престъпление срещу руснаци или са го подпомогнали, неоснователно лишаване от свобода на граждани на Русия, неправилни присъди срещу граждани на Русия, неоснователно съдебно дело срещу руснаци, необосновани решения срещу законните интереси на гражданите и институциите на Руската федерация.

В условията на санкции под действието на закона „Дима Яковлев” попадат почти всички западни компании, които със санкциите си са „нарушили правата” на руснаците, както и тези, които в момента поради недоволството си от войната дискриминират руснаци по всякакви начини.

Законът важи само на територията на Русия.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах