POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русия ще празнува втори Ден на Победата – този път над Япония

Законопроект утвърждава 3 септември като празник на победата над „милитаристична Япония”

Изглед към парада по случай деня на победата на Русия над нацистка Германия на 9 май, 2022 г., Москва. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Русия ще празнува втори Ден на Победата – този път над Япония

Изглед към парада по случай деня на победата на Русия над нацистка Германия на 9 май, 2022 г., Москва. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трети септември да бъде честван като Ден на победата над милитаристична Япония предлагат руските депутати. В сайта на Държавната Дума на Русия е публикуван законопроект за утвърждаване на още един Ден на победата. Съавтори на проекта са шефът на Комитета на Думата по отбрана Андрей Картаполов и ръководителят на Комитета на Съвета на федерацията по международните въпроси Григорий Карасин.

Според мотивите към проектозакона инициативата е във връзка с неприятелските действия на Япония срещу Русия след началото на войната в Украйна. Пълното име на новия празник ще бъде „Ден на Победата над милитаристична Япония и край на Втората световна война (1945 година)”, пише в документа.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg