Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русия въведе цензура за медии, които не използват официални източници

Глоба и блокиране застрашава медиите и всички други информационни ресурси в интернет

Изказването на президента Путин, с което държавният глава обяви „специална военна операция” в Украйна, бе предадено по телевизията. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Русия въведе цензура за медии, които не използват официални източници

Изказването на президента Путин, с което държавният глава обяви „специална военна операция” в Украйна, бе предадено по телевизията. Снимка: ЕПА/БГНЕС

За „лъжлива” информация по повод военната инвазия ще следи Роскомнадзор, федералната служба по надзора в сферата на връзките, информационните технологии и масовите комуникации в Русия, съобщи институцията на сайта си.

В предупреждението, адресирано до „средствата за масова информация и други информационни ресурси” се казва, че през последните часове е нараснало споделянето на „непроверена и недостоверна информация” в интернет.

Роскомнадзор информира всички информационни ресурси, публикуващи материали за „специалната операция във връзка със ситуацията в Луганската и Донецката народни републики”, че са длъжни да използват само информацията и данните, получени от официални руски източници. В противен случай ще бъде налагана глоба до 5 милиона рубли (около 50 хил. евро), а подобни материали ще бъдат незабавно блокирани от Роскомнадзор.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90