Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русия забранява одеколоните за пиене

Парфюмите и тинктурите били по-евтини от водката

 - Русия забранява одеколоните за пиене

Проектозакон за ограничаване на пиенето на одеколони, парфюми, лосиони и медицински тиктури е внесен за гласуване в Руския парламент. Руските пияници ги предпочитали, защото били много по-евтини от водката.

В новия закон „нехранителната алкохолна продукция“ ще бъде забранена за продажба в бутилки над 25 милилитра.

„Парфюмерийно-козметическите продукти, съдържащи 96-процентен спирт, се продават навсякъде и се използват не по предназначение заради ниските си цени (9-12 рубли за 100 милилитра). Това води до значителен ръст на битовия алкохолизъм в Русия, до ръст на случайните отравяния с летален край. В момента тази ситуация може да придобие характер на национална трагедия“, предупреждават авторите на законопроекта. И отбелязват: „Парфюмите, лосионите, одеколоните и друга подобна съдържаща спирт продукция се продават без лиценз“.

От Министерството на здравеопазването на Русия бе предложено към алкохола да се приравнят валериановата и глоговата тинктура, защото братушките често си купуват от аптеките тинктури, разреждат ги и ги пият като евтин алкохол.

Troynoy_odekolon1

Занапред евтините одеколони в Русия няма да се продават в бутилки над 250 грама.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg