Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русия заменя „Евровизия” с „Добровизия” на Кобзон

Конкурсът се самодискредитира, не си струва да страдаме, че няма да участваме, коментира руска депутатка

Групата „Калуш оркестра“ ще представи Украйна на „Евровизия“. Снимка: Стопкадър - Русия заменя „Евровизия” с „Добровизия” на Кобзон

Групата „Калуш оркестра“ ще представи Украйна на „Евровизия“. Снимка: Стопкадър

Руските зрители да се разделят с „Евровизия“ без съжаление и да гледат „Добровизия“ – това посъветва заместник-председателката на Комисията за култура в руската Дума Елена Драпеко, цитирана от радио „Москва“.

След като „Евровизия“ дисквалифицира Русия и отмени участието ѝ, стана ясно, че феновете на „Евровизия“ в Русия няма да могат и да гласуват в конкурса.

„Евровизия отдавна е политизирана, самодискредитира се и не си струва да страдаме, че няма да има наши изпълнители там – казва Драпеко. – Надявам се, че нашите зрители ще гледат с удоволствие „Добровизия”, която ще излъчим по Първи канал и в канал „Култура“. Това не е конкурс, а изяви на наши народни изпълнители.“

Фестивалът на народната песен „Добровизия“ е създаден през 2016 г. от космонавтката Валентина Терешкова, певеца Йосиф Кобзон и депутата Олег Нилов.

Конкурсът „Евровизия“ тази година ще се проведе на 10, 12 и 14 май в Торино, Италия.

Украйна изпраща „Калуш оркестра“ с песента „Стефания“:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg