Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руска драг куин, бивш войник, ще плати глоба за изпълнение на руския химн

Съдът в либералния Екатеринбург отсъди Бомба Киберсиси да плати 33 евро за размахване на знамето с дъгата

Стопкадър от видеото с изпълнението на Киберсиси - Руска драг куин, бивш войник, ще плати глоба за изпълнение на руския химн

Стопкадър от видеото с изпълнението на Киберсиси

Глоба от 2000 рубли (около 33 евро) присъди районният съд в уралския град Екатеринбург на руската драг куин Бомба Киберсиси, съобщава „Медиазона“. Административното наказание е за неправилно използване на държавните символи – в своя проява в началото на август Бомба Киберсиси (с истинско име Сергей Нечаев) е изпълнила химна на Русия, докато е развявала знамето на ЛГБТ общността. Нечаев-Киберсиси е обяснил своето шоу с любовта си към Русия и е уточнил, че е участвал в бойни действия в Чечня.

Полицейският началник на Свердловска област Валерий Горелих коментира ниската глоба и резултата от съдебното дело с думите:

„За съжаление, арест не е възможен по закон. Среден Урал не е Америка или Европа с тяхната псевдодемокрация, подобни „фокуси“ у нас няма да намерят почва“.

Изпълнението на Бомба Киберсиси стана известно в началото на август, след като беше коментирано от депутата от Държавната Дума Виталий Милонов.

„Травеститите имат нужда от незабавно лечение и принудителна хоспитализация, а на мястото на гей клубовете трябва да бъдат открити сладоледажийници – като символа на победата на нормалните отношения над ненормалните“, казва Милонов.

В края на август движението „Русия Консервативна“ публикува видео с извиненията на Киберсиси/Нечаев.

Във видеото артистът, облечен в черно, е здраво уловен за рамото от неизвестен мъж и казва, че „доброволно поднася извинения“ за „оскърблението на националния химн“.

„Благодарен съм на момчетата, че аргументирано ми дадоха да разбера, че такова поведение е недопустимо. Съжалявам за постъпката си и няма да се повтори“, казва пред камерата Нечаев.

В либералния Екатеринбург обаче много хора подкрепиха Бомба Киберсиси. Бе организирана и акция за нейната подкрепа в гей клуба „Фейм“ в града.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90