Софийски международен панаир на книгата

Руска попзвезда раздава психиатрични диагнози в България

Лолита, чийто профил в Инстаграм има 2,3 млн. последователи, твърди, че къщите в българските села са евтини, но са „пълен потрес“

Лолита съветва за строителните работи в България да се наемат работници от Турция, а за  електрооборудването и санитарната техника - от Русия. Снимка: Туитър - Руска попзвезда раздава психиатрични диагнози в България

Лолита съветва за строителните работи в България да се наемат работници от Турция, а за електрооборудването и санитарната техника - от Русия. Снимка: Туитър

Популярната в Русия 57-годишна Лолита – попзвезда и актриса – дава в Инстаграм съвети за сънародниците си, интересуващите се от придобиване на недвижима собственост в България, както и психиатрични диагнози.

Според артистката, цените на къщите в българските села са ниски, но от качеството на строителството има още много да се желае.

„Напоследък жилищата в страната поевтиняха”, отбелязва певицата, цитирана от сайта „Лента“.

„Къщите са много евтини, но са пълен потрес – пише Лолита в отговор на въпрос за стойността на недвижимите имоти в страната. – Говоря за моето село! По правило тук ги събарят и ги строят отново. Има разни цени, но сега всички паднаха.”

Певицата твърди, че не си струва да се купува жилище в градските жилищни комплекси.

„Там ще ви одерат кожата за обслужването, а не умеят да обслужват”, обяснява тя.

Лолита също съветва за строителните работи да се наемат работници от Турция, а за електрооборудването и санитарната техника – от Русия.

През май 2018-а Лолита съобщи, че ще се опита да изпрати на принудително лечение свой съсед от жилищен комплекс в Бургас. Певицата отбелязва, че мъжът е психически болен и трябва да бъде подложен на лечение. Но за нейна изненада, се оказало, че „по българските закони не можем да го пратим в лудница, въпреки се според целия комплекс той се държи като психопат”, обяснява тя.

ПРАЗНИЧЕН НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ | „ВДЪХНОВЕНИ ОТ ЗИМАТА”

Три години по-рано рускинята станала участник в друг конфликт от жилищно-комунален характер: тя диагностицирала като психически неуравновесена управителката на жилищния комплекс „Большие Каменщики” в Москва. Преди това Лолита завела дело срещу собствениците на кооперацията за няколкостотин хиляди рубли заради нереално високите суми за обслужването на къщата, в която живее.

***

Лолита Милявская е популярна руска певица, актриса и филмова режисьорка, от украински произход, по-известна само като Лолита, с 2,3 млн. последователи в Инстаграм. През 2017-а, след концерти в Крим, украинските власти ѝ забраниха да посещава Украйна за три години. През юли тази година Лолита изнесе концерт в Донецк и Луганск – самообявилите се за автономни републики части от Украйна.