Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Руската църква: Абортите да се разрешат само за бедни

Предлагат да има преходен период към пълната забрана

Доброволци сервират безплатна храна на бездомници в църква в Москва. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Руската църква: Абортите да се разрешат само за бедни

Доброволци сервират безплатна храна на бездомници в църква в Москва. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Абортите да бъдат разрешени само за жени с фиксирано ниво на доходите под жизнения минимум, предлагат от Руската православна църква, разказва „The Moscow Times“. За всички останали абортите трябва да бъдат забранени, казват православните свещеници.

Директорката на експертно-аналитичното управление на Руската православна църква Ирина Ямбулатова е заявила пред ТАСС, че разрешаването на аборта само за бедни се обмисля като преходен период към пълната забрана.

По данни на църквата днес аборти основно правят жени на възраст 25 – 37 години, които вече имат едно или две деца, образовани са, имат жилище и са омъжени.

Според последни статистически данни от 2023 г., под жизнения минимум в Русия живеят между 12 и 14 млн. души.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС